Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Σοβαρά προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα

Χιονόπτωση στα Τρίκαλα

Σοβαρά προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα

© Φωτογραφία : Elpida Kafantari / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων σε Πάρνηθα, Καρπενήσι και Σαμοθράκη. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός.
Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε διάφορα σημεία της χώρας.
Στα λευκά έχει ντυθεί η βόρεια Ελλάδα ενώ οι καταγράφηκαν ριπές ανέμου άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα, στους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ακόμη και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές καταγράφηκαν ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα.
Με παρέμβαση της πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν οκτώ άτομα από την Πάρνηθα και ακόμη 13 από διάφορες περιοχές της χώρας, Καρπενήσι, Κεφαλονιά, Σαμοθράκη και Τρίκαλα.
​Στην Αττική η πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 223 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων και στην υπόλοιπη χώρα 125 κλήσεις.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων, δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.
Ο καιρός σήμερα, πότε θα βελτιωθεί
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχίσει με χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ανεμοι βορειοανατολικοί εντάσεως 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία μικρή εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.
Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από —2 έως 01 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο, Δευτέρα στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που αργά το απόγευμα και από τα ανατολικά θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και στα νότια με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά — ημιορεινά, στα πεδινά της Θεσσαλίας, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από τα βόρεια τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8, στο Αιγαίο τοπικά 9 και στο νότιο Αιγαίο πιθανώς έως 10 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία και παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD