Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Η κατάθεση Στουρνάρα στον εισαγγελέα για την τηλεφωνική συνομιλία με Πολάκη

IVEΑΕΚ - Ατρόμητος
Γιάννης Στουρνάρας

Η κατάθεση Στουρνάρα στον εισαγγελέα για την τηλεφωνική συνομιλία με Πολάκη

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Δύο ώρες κατέθετε στην εισαγγελία Πρωτοδικών ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.
Κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη επί δύο ώρες για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη έκανε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να εξέφρασε ενώπιον του εισαγγελέα την πεποίθησή του πως ο αναπληρωτής υπουργός κατέγραψε όσα συζήτησαν με αφορμή καταναλωτικό δάνειο του υπουργού.
Ακόμη φέρεται να κατέθεσε πως ο κ. Πολάκης του είπε πως τον καταγράφει και τόνισε πως, αν δεν ήθελε να καταγράψει τη συνομιλία τους, είχε δυνατότητα να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν δίνει καμία δυνατότητα καταγραφής, όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.
Μάλιστα, επισήμανε πως η συνομιλία καταγράφηκε χωρίς δική του συναίνεση.
Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είπε στον εισαγγελικό λειτουργό πως θα ήταν αδύνατο να μετέφερε ο υπουργός από μνήμης σε δημοσιογράφους με απόλυτη ακρίβεια τον διάλογο και τόνισε πως ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι δεν κατέγραψε τη συνομιλία όταν έγινε σαφές πως πρόκειται για αξιόποινη πράξη.
Μετά την κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη, ο εισαγγελικός λειτουργός θα αξιολογήσει το υλικό του και θα κινηθεί όπως ορίζει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...