Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Μεϊμαράκης: Θέλουμε την Ευρώπη των πολιτών, αλλιώς θα πάμε για διάλυση

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Μεϊμαράκης: Θέλουμε την Ευρώπη των πολιτών, αλλιώς θα πάμε για διάλυση

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και άλλη πορεία από το πρόγραμμα της ΝΔ για να βγει η χώρα από την κρίση, υποστήριξε από την Πάτρα ο Β. Μεϊμαράκης, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.
Αναφερόμενος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις επερχόμενες ευρωεκλογές, επεσήμανε ότι «η Ευρώπη μπαίνει σε μία περίοδο ανησυχητική, και αν τελικά δεν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε ώστε η Ευρώπη να γίνει η Ευρώπη των πολιτών, τότε θα πάμε για διάλυση — και αυτό θα είναι το χειρότερο για τις μικρότερες χώρες».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
© Φωτογραφία : Νέα Δημοκρατία
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα, η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.
Την ίδια στιγμή με την ΝΔ, είπε ότι «η ΝΔ είναι κατ' εξοχήν ένα ευρωπαϊκό κόμμα, το κόμμα που έβαλε την χώρα στην Ευρώπη, που πάλεψε να μείνει στην Ευρώπη και θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, όπου θα υπάρχει αλληλεγγύη και συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων».
Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο
© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα αρχών που δεν στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις όπως στηριζόταν το ΠΑΣΟΚ» προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει τις πελατειακές σχέσεις και για αυτό έχει αρχίσει να καλύπτει ανθρώπους πολιτειακών σχέσεων».
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τα όσα έγιναν το 2015 λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είχα την τύχη σε εκείνη την ιστορική σημαντική στιγμή, να αναλάβω το τιμόνι του κόμματος μετά από πρόταση του Αντώνη Σαμαρά και με την εμπιστοσύνη όλων και των νεοδημοκρατών και των βουλευτών και της πολιτικής επιτροπής.
Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ λεπτή, γιατί ήταν δύο οι επιλογές μας: Ή θα πηγαίναμε σε ασύντακτη χρεοκοπία και η χώρα θα έκανε πολλά χρόνια να ξαναπάρει εμπρός, ή θα βάζαμε την χώρα στις ευρωπαϊκές ράγες, πιέζοντας πολύ την παρούσα κυβέρνηση ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μία συμφωνία — και η χώρα να μπορέσει να επιβιώσει με τα λιγότερα αρνητικά. Και για αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία ψήφισε τη συμφωνία, αλλά δεν ψήφισε τα μέτρα. Αυτά τα μέτρα ήταν μετά τη συμφωνία και τα ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όχι με τη Νέα Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD