Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Την ξεκάθαρη πρόθεση του να παραδώσει τμήμα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού με την είσοδο εργολάβων στο χώρο, πρόταξε ο «γαλάζιος» υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.




ΝΔ-Δ.Θεσσαλονίκης: Ιδιώτες στην καθαριότητα -Τι σχεδιάζει για 3Κ & συμβασιούχους


 



Την ξεκάθαρη πρόθεση του να παραδώσει τμήμα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού με την είσοδο εργολάβων στο χώρο, πρόταξε ο «γαλάζιος» υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.
Συγκεκριμένα ο εκλεκτός της ΝΔ για το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, μιλώντας στον «Αθήνα 984» και στην εκπομπή «aftodioikisi.gr», με το δημοσιογράφο Χρίστο Βούζα, υπεραμύνθηκε των θέσεων του κόμματος του και σημείωσε ότι στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος θα «παραχωρήσει τμήματα της καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτες, αφού δεν καλύπτονται επαρκώς από τις δημοτικές υπηρεσίες». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η «μετάβαση της καθαριότητας στους ιδιώτες θα είναι σταδιακή».
Παράλληλα αναφερόμενος στις προσλήψεις της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, εκτίμησε ότι μεγάλο μέρος των προσληφθέντων σταδιακά θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες εκτός καθαριότητας, αξιοποιώντας τα «απολυτήρια λυκείου» για να «μεταταχθούν σε θέσεις Δ.Ε» με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες καθαριότητας να εμφανίσουν και πάλι κενά. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει στις προλήψεις. «Ηταν λάθος που έσπευσαν να δεσμεύσουν τους δήμους με προσλήψεις», είπε αλλά δεσμεύτηκε ότι θα υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για τις προσλήψεις των επιτυχόντων της 3Κ που για το δήμου Θεσσαλονίκης αφορά όπως είπε περίπου 550 άτομα.
Ο κ. Ταχιάος αναφερόμενος και στο θέμα των περίπου 190 δικαιωμένων συμβασιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης που διεκδικούν να γίνουν αορίστου χρόνου, ανέφερε ότι ο ίδιος θέλει να «εξαντλούνται τα ένδικα μέσα ώστε να μην γίνονται οι συμβάσεις έργου αορίστου» και ανέφερε ότι αυτή την τακτική θα ακολουθήσει αν εκλεγεί δήμαρχος.
Τέλος άφησε και μια αιχμή για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα που επιμένει για τη διατήρηση των πινακίδων που θα αναγράφουν Σκόπια και όχι «Βόρεια Μακεδονία», αναφέροντας:  «Νομίζω ότι πρέπει να συγκρατηθούμε. Είναι μια αστεία κουβέντα, αν οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια ή Βόρεια Μακεδονία.
Έχουμε μια συμφωνία και πρέπει να τη διαχειριστούμε. Χρειάζεται διακριτικοί διαχείριση απέναντι στο λαό της γειτονικής χώρας με τον οποίο έχουμε σχέσεις. Δεν πρέπει να το μετατρέψουμε σε εσωτερικό πρόβλημα. Κάθε δημόσια αρχή οφείλει να σέβεται μια συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD