Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ανησυχία του Επικεφαλής Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ για το εξελιγμένο ρωσικό οπλοστάσιο

Το ρωσικό σύστημα «Poseidon»

Ανησυχία του Επικεφαλής Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ για το εξελιγμένο ρωσικό οπλοστάσιο

© Sputnik / Russian Defence Ministry
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Στην αδυναμία των ΗΠΑ να καταρρίψουν τους υπερσύγχρονους ρωσικούς πυραύλους αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Τζον Χάιτεν, ζητώντας την επέκταση της Συνθήκης START.
Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν προβλήματα να αντιμετωπίσουν στο μέλλον τους υπερσύγχρονους ρωσικούς πυραύλους και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να επεκταθεί η νέα Συνθήκη START (Συνθήκη Στρατηγικής Μείωσης των Όπλων) ώστε να καλύπτει ένα τέτοιο οπλοστάσιο, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ (STRATCOM), Τζον Χάιτεν, στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
«Ανησυχώ ότι σε 10 χρόνια (από σήμερα) και μετέπειτα θα έχουμε δυσκολία με τορπίλες, πυραύλους κρουζ και υπερηχητικό (οπλισμό) που θα μπορεί να πάει σε εντελώς άλλη κατεύθυνση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι μπορώ να υπερασπιστώ το έθνος σήμερα και νομίζω ότι και ο διοικητής μετά από μένα μπορεί, αλλά ανησυχώ για τους επόμενους διοικητές», δήλωσε ο Χάιτεν.
Ο ίδιος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ρωσικό υποβρύχιο πυρηνοκίνητο drone «Poseidon», σε διηπειρωτικό πύραυλο κρουζ και σε υπερηχητική πυρηνική κεφαλή, που όπως δήλωσε δεν καλύπτονται από τη Συνθήκη START.
«Υποστηρίζω μια νέα (Συνθήκη) START, αλλά πρέπει να έχεις έναν εταίρο που επιθυμεί να συμμετάσχει», δήλωσε ο Χάιτεν, προσθέτοντας ότι θέλει να δει την επέκταση της START μέχρι το 2026 που θα καλύπτει τα νέα οπλικά συστήματα της Ρωσίας.
Πρόσθεσε ότι οι υπάρχοντες αμερικανικοί αισθητήρες μπορούν να ανιχνεύσουν και να εντοπίσουν όλους τους πυραύλους κατά την εκτόξευσή τους, αλλά ότι ένας υπερηχητικός πύραυλος στη συνέχεια «εξαφανίζεται και δεν τον βλέπουμε μέχρι να επιτελέσει τον στόχο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD