Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Το Πακιστάν θα απελευθερώσει τον έναν από τους δύο Ινδούς πιλότους

Μέλος των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας στο Κασμίρ

Το Πακιστάν θα απελευθερώσει τον έναν από τους δύο Ινδούς πιλότους

© AP Photo / Dar Yasin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Η Ινδία κάλεσε το Πακιστάν να απελευθερώσει και να επιστρέψει τον πιλότο του μαχητικού MiG - 21 που συνελήφθη από τον στρατό μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους.
Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Καν δήλωσε ότι ο πιλότος της Ινδίας που κρατείται αιχμάλωτος από τις δυνάμεις της χώρας του θα απελευθερωθεί την Παρασκευή.
«Σε μία χειρονομία ειρήνης θα τον απελευθερώσουμε αύριο» ανέφερε ο Καν στη βουλή του Ισλαμαμπάντ.
Η ένταση μεταξύ Ινδία και Πακιστάν κλιμακώθηκε μέσα στην εβδομάδα όταν οι δύο χώρες ενεπλάκησαν σε αερομαχία που κατέληξε στην κατάρριψη τουλάχιστον ενός αεροσκάφους. Το Πακιστάν ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι είχε καταρρίψει δύο μαχητικά της Ινδίας που εισήλθαν στον εθνικό εναέριο χώρο πάνω από το διαφιλονικούμενο Κασμίρ και συνέλαβε έναν πιλότο.
Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα αφού ινδικά μαχητικά διέσχισαν το Πακιστάν για να βομβαρδίσουν στρατόπεδο τρομοκρατών στην περιοχή του Κασμίρ.
Οι επιδρομές της Ινδίας ήρθαν μετά την θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση όταν αυτοκίνητο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε κοντά σε κονβόι δυνάμεων ασφαλείας σκοτώνοντας 45 Ινδούς αξιωματούχους. Η Ινδία κατονόμασε τον Μαουλάνα Μασούντ Αζχάρ, τον αρχηγό της τρομοκρατικής ομάδας Τζάις-ε-Μοχάμεντ που εδρεύει στο Πακιστάν, ως τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την επίθεση και κατηγόρησε το Πακιστάν ότι προστατεύει τρομοκράτες.
Το Πακιστάν απέρριψε τις κατηγορίες για εμπλοκή στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD