Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Αναφορές ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατέλαβε το αεροδρόμιο της Τρίπολης


Μέλη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA)

© REUTERS / Esam Omran Al-Fetori
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι φεύγει από τη Λιβύη «με βαριά καρδιά και βαθιά ανήσυχος». Σε ανάρτησή του στο Twitter εκφράζει πάντως την ελπίδα ότι «είναι δυνατό να αποφευχθεί η αιματοχυσία μέσα και γύρω από την Τρίπολη».
Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Καλίφα Χαφτάρ φέρεται να κατέλαβε το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης, ανέφερε πηγή κοντά στη συνοδεία του Χαφτάρ.
«Το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης βρίσκεται υπό έλεγχο, οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή» δήλωσε η πηγή.
Αποτέλεσμα του πολυετούς εμφυλίου είναι να παραμένει η Λιβύη χωρίς κεντρική κυβέρνηση και οι ανατολικές περιοχές να ελέγχονται από διαφορετικές δυνάμεις σε σχέση με τις δυτικές.
Το κοινοβούλιο στο Τομπρούκ που εξελέγη το 2014 και στηρίζεται από τον LNA κυβερνά την ανατολική Λιβύη, την ώρα που η προσωρινή κυβέρνηση GNA η οποία στηρίζεται από τον ΟΗΕ ελέγχει τις περιοχές δυτικά της Τρίπολης.
Την Πέμπτη ο Χαφτάρ διέταξε τους στρατιώτες να ξεκινήσουν επίθεση στην Τρίπολη.
Νωρίτερα την Παρασκευή μετά από συνάντηση με τον Χαφτάρ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι φεύγει από τη Λιβύη «με βαριά καρδιά και βαθιά ανήσυχος». Σε ανάρτησή του στο Twitter εκφράζει πάντως την ελπίδα ότι «είναι δυνατό να αποφευχθεί η αιματοχυσία μέσα και γύρω από την Τρίπολη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...