Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Τσίπρας: Αλλοπρόσαλλη η στάση της κυβέρνησης σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων

Τσίπρας: Αλλοπρόσαλλη η στάση της κυβέρνησης σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων

© Φωτογραφία : SOOC / George Vitsaras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «ευτελισμό του αξιώματος και του θεσμικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με επικοινωνιακές λογικές "πολιτικών καλλιστείων", που πρέπει άμεσα να τερματιστεί».
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» και υπογραμμίζει ότι η διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι η πιο βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στον 21ο αιώνα και να μην επιστρέψουμε στον 20ο.
Ζητά εθνική ομοψυχία γύρω από μία συγκροτημένη εθνική στρατηγική και ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν αγωνίζεται για την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.
«Ουσιαστικά ανέστειλε και τον διάλογο για ΜΟΕΑ που είχε ξαναρχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι. Δεν έχει εισέτι εξασφαλισθεί ξεκάθαρη στήριξη των ΗΠΑ και ειδικά του Προέδρου Τραμπ, στον αγωγό EastMed και το πλαίσιο συνεργασίας 3+1 (με Κύπρο και Ισραήλ), ενώ οι ενστάσεις που εξέφρασε πρόσφατα στην υιοθέτηση του Νομοσχεδίου "Eastern Mediterranean Partnership", αποτελούν ανησυχητικό οιωνό» αναφέρει.

Να τερματιστούν λογικές «πολιτικών καλλιστείων» για τη θέση του ΠτΔ

Συνεχίζει σε υψηλούς τόνους κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «με τη στήριξη των φιλικών της και συχνά διαπλεκόμενων ΜΜΕ, επιδόθηκε σε ένα ακραίο λαικισιμό σε σχέση με τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό προκειμένου να προσελκύσει εθνικιστικές και ακραία συντηρητικές δυνάμεις. Δίχασε την ελληνική κοινωνία για να κερδίσει κάποιες ψήφους και να ικανοποιήσεις τους ακροδεξιούς στις γραμμές της». Ακολούθως υποστηρίζει ότι «σήμερα, που καλείται η ίδια να κυβερνήσει, αναγκάζεται να υπαναχωρήσει σε όλα αυτά τα μέτωπα...».
Καταλογίζει στην κυβέρνηση «επικοινωνιακή ελαφρότητα» και αναφέρει ως παράδειγμα το ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Επισημαίνει «τον ευτελισμό του αξιώματος και του θεσμικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με επικοινωνιακές λογικές "πολιτικών καλλιστείων", που πρέπει άμεσα να τερματιστεί».

Το πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ

Περιγράφοντας τη στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, ο κ. Τσιπρας δεσμεύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να προχωρήσει στον ολισθηρό δρόμο της αντιπολιτευτικής πατριδοκαπηλίας που άνοιξε η ΝΔ... Ως πατριωτική δύναμη ευθύνης θα στηρίξει κάθε καθαρή και συγκροτημένη προσπάθεια ενίσχυσης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ως πατριωτική δύναμη ευθύνης, στηρίζει τη διεθνοποίηση της καταγγελίας της παράνομης Συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης, τους ανοιχτούς διαύλους, τον διάλογο για ΜΟΕΑ και την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών και - αν αποτύχουν - προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Ως πατριωτική δύναμη ευθύνης θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Live: Σφοδρές μάχες των IDF με Παλαιστίνιους μαχητές σε Ράφα και Τζαμπάλια – Πολλοί άμαχοι νεκροί

  ΚΟΣΜΟΣ 13 Μαΐου 2024 | 08:08 Δείτε live τις εξελίξεις στο in - Οι ΗΠΑ επισήμαναν και πάλι μέσω του Άντονι Μπλίνκεν στο Ισραήλ ότι μια εισβ...