Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Κλειστό το δημοτικό σχολείο που φοιτάει το παιδί της 38χρονης

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (521)
0 0 0
Βρείτε μας
Οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστό το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.
Κλειστό έμεινε σήμερα, Πέμπτη, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα.
Κι αυτό, διότι στο συγκεκριμένο σχολείο φέρεται να φοιτάει το ανήλικο παιδί της 38χρονης γυναίκας. Το «λουκέτο» είναι προληπτικό και αφορά αποκλειστικά το συγκεκριμένο σχολείο.
«Ναι, πάρθηκε απόφαση να κλείσει το 105 Δημοτικό Σχολείο για προληπτικούς λόγους. Είναι απόφαση της υπουργού Παιδείας και του υπουργού Υγείας για προληπτικούς λόγους. Εγώ θέλω να τονίσω το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Παιδείας και να συστήσω ψυχραιμία και ηρεμία. Θεωρώ ότι την Παρασκευή το σχολείο θα ξανανοίξει και είμαστε σε συνεχή επαφή με διευθυντές σχολείων, τα αρμόδια υπουργεία και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε στο Sputnik ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης.
Μάλιστα, τόσο με τις οικογένειες των μαθητών όσο και με τους εκπαιδευτικούς έχουν ήδη επικοινωνήσει γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Στο σχολείο, εξάλλου, αναμένεται να διενεργηθεί απολύμανση, όπως ακριβώς συνέβη και στο δημαρχιακό μέγαρο.
Οι υγειονομικές αρχές του δήμου προχώρησαν στην κίνηση αυτή, καθώς η 38χρονη γυναίκα είχε συμμετάσχει τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της ιδιότητάς της ως διαμερισματική σύμβουλος.
Μάλιστα, ιατρικά δείγματα έχουν ληφθεί απ’ όλους όσους συμμετείχαν στην επίμαχη συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP