Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Φόβοι για μαζικές εισροές προσφύγων - Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές ‘Εβρου

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Κλειστό είναι το τελωνείο στις Καστανιές στον ‘Εβρο και ενώ αρκετά άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα.
Στο κλείσιμο του τελωνείο στις Καστανιές στον ‘Εβρο προχώρησαν οι αρχές καθώς πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας από το σημείο.
Η ελληνική αστυνομίας έχει ενισχύσει την παρουσία της στα σύνορα με την Τουρκίαώστε να εμποδίσει τους μετανάστες να εισέλθουν στην Ελλάδα, αναφέρει αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters.
«Δεν θα εισέλθουν στη χώρα. Είναι παράνομοι μετανάστες, δεν θα τους αφήσουμε να εισέλθουν», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχο στο Reuters.

Η Ελλάδα θωρακίζει τα σύνορα

Η Ελλάδα έχει θωρακίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα, ανέφερε νωρίτερα, κυβερνητική πηγή στο Sputnik.
Μάλιστα, μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, σημείωσε η ίδια πηγή.
Η Άγκυρα, αν και διατηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά στους μετανάστες που έρχονται από την Συρία, δεν μπορεί πλέον να ανακόψει τη ροή τους, προειδοποίησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, το βράδυ της Πέμπτης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σήμερα,
Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με την καγκελάριο για την κατάσταση στην Τουρκία και τις κινήσεις των μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα.
Επίσης, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κα Μέρκελ για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Στα ύψη η ένταση στην Ιντλίμπ

Η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας κλιμακώθηκε επικίνδυνα σήμερα μετά τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών, ύστερα από πολλές εβδομάδες έντασης που πυροδοτούν τρομοκράτες που στηρίζει η Άγκυρα με τον συριακό στρατό.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε όλες οι προσπάθειες να συγκεντρωθούν για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης στη Συρίας και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσίας στις συμφωνίες του Σότσι με την Τουρκία για την επαρχία Ιντλίμπ, εν μέσω της νέας κλιμάκωσης των εντάσεων και ζήτησε την επιβολή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP