Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λέσβου: «Τα ΜΑΤ μας επιτέθηκαν λεκτικά, έσπασαν αυτοκίνητο»

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από 
 0  0  0
Βρείτε μας
Τη δική του προσωπική ιστορία για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στη Λέσβο, καταθέτει ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Λέσβου, μιλώντας στο Sputnik.
Αποδέκτης ύβρεων από τις αστυνομικές δυνάμεις καταγγέλει ότι έγινε ο Πρόεδρος Εμπορικού συλλόγου Λέσβου όπως και αρκετοί άλλοι πολίτες. 
Τα προηγούμενα 24ωρα οι κάτοικοι της Λέσβου έστησαν οργανωμένα μπλόκα αντιδρώντας στην επίταξη εκτάσεων του νησιού από την κυβέρνηση.
Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι η δημιουργία κέντρων κλειστού τύπου που θα κρατούν μετανάστες.
«Τουρκόσποροι είστε, θα σας γ@...», φώναζαν ανάμεσα σε άλλες ύβρεις και χυδαιότητες οι άνδρες των ΜΑΤ. Πήγα και στα δύο μπλόκα και αυτό που γινόταν είναι να ανταλάσσεται ένα υβρεολόγιο μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων καταστολής. 
Είδαμε τα πάντα. Τα οδοφράγματα, τις μάχες, τις πέτρες, τα χημικά και τα αυτοκινητα που έσπασαν» επισημαίνει μεταξύ άλλων στο Sputnik ο Πρόεδρος Εμπορικού συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Παπαρισβάς. 
Όπως καταγγέλει, βρισκόταν με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικου Συλλόγου Απόστολο Βαλτά όταν συνέβη το ακόλουθο περιστατικό:
«Γίναμε αντικείμενο λεκτικής επίθεσης. Ανεβήκαμε τη θέση Διαβολόρεμα με τον κύριο Βαλτά αλλά δεν μείναμε στο σημείο του οδοφράγματος και της πορείας, Καθίσαμε σε ένα τοιχάκι. Τα ΜΑΤ περνούσαν. Ένας μας είπε, να χαίρεστε τον πολιτισμό σας ρε και ένας άλλος είπε άντε γ@....ε. 
Εμείς καθιστοί χωρίς να τους πούμε κουβέντα. Στη συνέχεια σηκωθήκαμε να φύγουμε και βλέπουμε έναν αστυνομικό να πετάγεται πίσω από το αυτοκίνητο του κυρίου Βαλτά. Το βρήκαμε με σκισμένα λάστιχα, σπασμένο τον καθρέφτη και χαραγμένο με σκληρό αντικείμενο. Στην αρχή νομίζαμε ότι έκανε την ανάγκη του, αλλά μετά καταλάβαμε τι είχε γίνει».
Ερωτηθείς για το που αποδίδει αυτή τη συμπερίφορά των δυνάμεων καταστολής απαντά:
«Τα ΜΑΤ ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από την αντίσταση των πολιτών. Και αυτό γιατί είναι εντελώς αντιεπαγγελματίες. Και ο ποδοσφαιριστής μπορεί να ακούει πολλά από την κερκίδα αλλά συνεχίζει να παίζει μπάλα. Όπως δεν δέχομαι τις ύβρεις από την κερκίδα, έτσι δεν δικαιολογώ και τον αντιεπαγγελματισμό του αστυνομικού. Η αστυνομία πρέπει να είναι εκπαιδευμένη να έχει ανοχή και αντοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον χρυσό τους από τις ΗΠΑ! Έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους Αμερικανούς και φόβοι για μία παγκόσμια οικονομική κρίση 29.04.2024 | 07:23

  Σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησαν η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, το Καμερούν, η ...