Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Επεισόδια ανάμεσα στα ΜΑΤ και στους κατοίκους της Λέσβου


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Λέσβο, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν εγκλωβιστεί σε στρατόπεδο του νησιού. Πληροφορίες ότι κάτοικοι πυροβολούν με καραμπίνες.
Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο, παρά τη μερική απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο, όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ, όπως ακριβώς συνέβη και το μεσημέρι (σ.σ. της Τετάρτης) στη Χίο. Αφού άρπαξαν τα πράγματα των αστυνομικών, στη συνέχεια τα πέταξαν και τους έβαλαν φωτιά.
Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών ανέρχεται σε τουλάχιστον 43, εκ των οποίων οι δύο φέρουν τραύματα από σκάγια κυνηγητικού όπλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, με τους κατοίκους να αντιδρούν στη δημιουργία των νέων κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.
Οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα, προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των έργων, και εκσφενδονίζουν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση χημικών, δακρυγόνων και βομβών κρότου – λάμψης.
Νωρίτερα, μάλιστα, κάτοικοι κατήγγειλαν ότι φέρουν τραύματα από σφαίρες αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ για εκφοβισμό.
Έκρυθμη είναι και η κατάσταση στη Χίο. Διαδηλωτές μάλιστα, εισέβαλαν σε ξενοδοχείο, όπου έχουν καταλύσει άνδρες των ΜΑΤ, και φέρεται να προχώρησαν σε βιαιοπραγίες, με τουλάχιστον τρεις αστυνομικούς να τραυματίζονται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικές αρχές των δύο νησιών έχουν κηρύξει ημέρα γενικής απεργίας και την αυριανή (σ.σ. Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου).
Την ίδια ώρα, για το απόγευμα της Πέμπτης έχει κλείσει το «ραντεβού» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Στη συνάντηση, η οποία θα λάβει χώρα στις 17.00 στο Μαξίμου, θα συμμετέχουν και οι τοπικοί δήμαρχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον χρυσό τους από τις ΗΠΑ! Έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους Αμερικανούς και φόβοι για μία παγκόσμια οικονομική κρίση 29.04.2024 | 07:23

  Σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησαν η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, το Καμερούν, η ...