Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΜΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΎ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΒΛΑΚΑ?Κοροναϊός: Εξαντλήθηκαν οι μάσκες στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός: Εξαντλήθηκαν οι μάσκες στη Θεσσαλονίκη

Κοροναϊός: Εξαντλήθηκαν οι μάσκες στη Θεσσαλονίκη
Πηγή: INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
«Εξαφανίστηκαν» τα τελευταία 24ωρα οι χειρουργικές μάσκες προσώπου στη Θεσσαλονίκη, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τις προμηθευτούν κατά δεκάδες, πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατευτούν από τον νέο κοροναϊό, μετά και το πρώτο κρούσμα του ιού που επιβεβαιώθηκε στην συμπρωτεύουσα.
Η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Άννα Σιδηροπούλου αποδίδει το γεγονός σε αδικαιολόγητο, όπως τονίζει, πανικό των πολιτών.
«Οι απλές χειρουργικές μάσκες, που κυκλοφορούν κατά κόρον και έχουν χαμηλή τιμή, έχουν εκλείψει από την αγορά διότι με τον αδικαιολόγητο πανικό που δημιουργήθηκε, πήγαν όλοι και αγόρασαν είκοσι και σαράντα μάσκες, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν τα αποθέματα από τις αποθήκες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Σιδηροπούλου, διευκρινίζοντας πως «αυτές οι μάσκες ουσιαστικά δεν προφυλάσσουν από τίποτα, διότι είναι ένα απλό χαρτί με επίστρωση υφάσματος, που το μόνο που κάνει είναι να προφυλάσσει αυτόν που πάσχει από το να μην μεταδώσει την ασθένεια στους υπόλοιπους που είναι υγιείς· όχι κάτι άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον χρυσό τους από τις ΗΠΑ! Έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους Αμερικανούς και φόβοι για μία παγκόσμια οικονομική κρίση 29.04.2024 | 07:23

  Σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησαν η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, το Καμερούν, η ...