Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Άγκυρα: Οι μετανάστες είναι πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και του κόσμου


ΤΟΥΡΚΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Νωρίτερα, στο κλείσιμο του τελωνείου στις Καστανιές στον Έβρο προχώρησαν οι αρχές καθώς πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας από το σημείο.
Η Τουρκία δεν πιστεύει ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη, θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Αλτούν επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και επίσης του κόσμου.
Συμπλήρωσε, δε, ότι η Άγκυρα «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού όπως πρόσθεσε, δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων προσφύγων από τη Συρία.
Νωρίτερα, στο κλείσιμο του τελωνείου στις Καστανιές στον Έβρο προχώρησαν οι αρχές καθώς πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας από το σημείο.

Ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και στρατού στις Καστανιές Έβρου

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις του στρατού βρίσκονται στο τελωνείο των Καστανιών Έβρου, αλλά και πέριξ αυτού, όπως ανέφερε νωρίτερα στο Sputnik ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.
Όπως τόνισε, οι μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στο τελωνείο από την τουρκική πλευρά προσπάθησαν κατά διαστήματα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό χωρίς να το καταφέρουν.
Σημειώνεται ότι στον Έβρο έχουν μεταβεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Φλώρος.
Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο Sputnik ότι η Ελλάδα έχει θωρακίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP