Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ασφαλιστικό: Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ξεκίνησε την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής, με την ψήφισή του να προγραμματίζεται για την Πέμπτη.
Ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά και για τη διάταξη η οποία σχετίζεται με τη «13η σύνταξη» ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το εν λόγω αίτημα κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής από την πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ξεκίνησε την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής, με την ψήφισή του να προγραμματίζεται για την Πέμπτη.

Βρούτσης: Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήρθε για να μείνει

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επεσήμανε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης «ήρθε για να μείνει».
Υποστήριξε, δε, πως θα την υπερψήφιζαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το Κίνημα Αλλαγής «εάν ήμασταν απελευθερωμένοι από τις κομματικές μας αναφορές».
Την Τρίτη ο κ. Βρούτσης είχε καταθέσει εθνική αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι η μελέτη αυτή «τεκμηριώνει τη βιωσιμότητα του νόμου μέχρι το 2070».

Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την Τρίτη τροπολογίες για τους υπερήλικες ομογενείς και για την υποστελέχωση στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία για επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης.
Την περασμένη εβδομάδα - όταν και κατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - η ΑΔΕΔΥ και αρκετά εργατικά σωματεία κήρυξαν 24ωρη απεργία και διοργάνωσαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ως αντίδραση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Στο μεταξύ, η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατέγραψε προβλήματα συνταγματικότητας στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP