Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Κορονοϊός: Ακυρώθηκε η διανομή τροφίμων σε 6.000 απόρους στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας
Τη διανομή τροφίμων σε 6.000 άτομα «χτύπησε» ο κορονοϊός. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε αναβολή της διανομής που θα γινόταν σήμερα και αύριο, ενώ οι δεκάδες τόνοι τροφίμων αναμένεται να δοθούν μετά από 15-18 ημέρες.
Τη διανομή τροφίμων σε φτωχές και άπορες οικογένειες «χτύπησε» ο κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), όμως, λόγω του κορονοϊού και των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν, προχώρησε στην αναβολή της διανομής, η οποία θα γινόταν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η αναβολή της διανομής έγινε, προκειμένου να αποφευχθεί μετάδοση λοίμωξης του αναπνευστικού κάθε είδους.
Η διανομή τροφίμων αφορά 6.000 ωφελούμενους, οι οποίοι θα προμηθεύονταν τρόφιμα όπως λάδι, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, λάχανα, καθαριστικά κ.α., τα οποία δυσκολεύονται να αγοράσουν λόγω της οικονομικής τους κατάστασης.
Μιλώντας στο Sputnik, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χάρης Αηδονόπουλος, ανέφερε ότι η διανομή θα γίνει μετά από 15-18 ημέρες.
«Συνολικά οι ωφελούμενοι είναι 6.000. Βέβαια στο σημείο θα έρχονταν περί τις 3.500 γιατί κάποιος παίρνει και για κάποιον συγγενής κλπ. Θα μοιράζαμε ξηρά τρόφιμα δηλαδή λάδι, όσπρια, ρύζι, καθαριστικά μακαρόνια και λάχανα», δήλωσε ο κ. Αηδόνοπουλος και πρόσθεσε ότι η διανομή θα γίνει «σε περίπου 15-18 ημέρες μόλις έρθει η καινούρια οδηγία από το υπουργείο». 
Ο κ. Αηδονόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι τα τρόφιμα φυλάσσονται και θα διανεμηθούν σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στους δικαιούχους του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας.
Να σημειωθεί ότι το ΤΕΒΑ ξεκίνησε μεσούσης της οικονομικής κρίσης, -περίπου το 2014- στην Ελλάδα και αφορά τη διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε χιλιάδες φτωχά και άπορα άτομα και οικογένειες, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον χρυσό τους από τις ΗΠΑ! Έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους Αμερικανούς και φόβοι για μία παγκόσμια οικονομική κρίση 29.04.2024 | 07:23

  Σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησαν η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, το Καμερούν, η ...