Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Επεισόδια στη Χίο με ΜΑΤ στο λιμάνι των ΜεστώνΣκηνικό πολέμου σε Λέσβο και Χίο


Σκηνικό πολέμου σε Λέσβο και Χίο
Κάτοικοι της Λέσβου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Σκηνικό πολέμου σε Λέσβο και Χίο

Πολεμικό σκηνικό στήνεται ολοταχώς στα νησιά και η κυβέρνηση το πυροδοτεί. Μάχες όλο το βράδυ σε Μυτιλήνη και Χίο. Έκρυθμη η κατάσταση στην επιταγμένη έκταση Καβακλή στον Μανταμάδο Λέσβου. Οδοφράγματα σε τρία σημεία στη Χίο (Πιτυός, 17ο χιλιόμετρο Χίου - Βολισσού και Άγιος Μάρκος). Ευρεία χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Γενική απεργία στη Λέσβο

EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο κήρυξε για σήμερα γενική απεργία ενώ παράλληλα οργανώνει για τις 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.
Στην ανακοίνωση το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αναφέρει:
«Χτυπάν το Μανταμάδο. Τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση για να υποτάξει το νησί μας, από τις πρωινές ώρες σήμερα χτυπάν τους Μανταμαδιώτες με χημικά, με αύρες νερού, με βόμβες κρότου λάμψης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Λέσβου, τους φορείς και τα σωματεία του νησιού μας να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει το νησί μας σε φυλακή ψυχών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου8:50

Στη θέση Διαβολόρεμα κάτοικοι της Λέσβου

Εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο έχουν παραταχθεί αυτή τη στιγμή στη θέση Διαβολόρεμα, όπου είναι η δεύτερη είσοδος του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή.
Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να φτάσουν στο Καβακλή για να μεταφέρουν εκεί μηχανήματα ώστε να πραγματοποιήσουν εργασίες στην επιταγμένη έκταση.
Με απόφαση στου αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπογδάνου, κλείνουν τα σχολεία στον Βροντάδο. 

Έρχονται παραιτήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με τον «Πολίτη Χίου», αργά το απόγευμα της Δευτέρας, τα μέλη της ΝΟΔΕ Χίου, κατόπιν εσωτερικής συνεννόησης ετοιμάζουν μαζικές παραιτήσεις ως ύστατο μέτρο αντίδρασης απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Λέσβος

Οδομαχίες είχαμε νωρίς το πρωί και στη θέση Καράβα Μανταμάδου, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η δημιουργία της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Προς στιγμή ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία και σβήστηκε.
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί και στην άλλη άκρη του δρόμου που οδηγεί στο Καβακλή, στη θέση Διαβολόρεμα.

Στο πόδι οι κάτοικοι σε Λέσβο και Χίο

Άρχισαν τα όργανα σε Λέσβο και Χίο, όπου οι κάτοικοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για νέες κλειστές προσφυγικές δομές μέσω επίταξης χώρων.
Από νωρίς το πρωί, πολίτες συγκεντρώνονται στην επιταγμένη έκταση Καβακλή στον Μανταμάδο Λέσβου ενώ οι πρώτες συγκρούσεις είναι γεγονός.
stonisi.gr
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στη Χίο. Στο νησί έχουν στηθεί τρία μπλόκα στο χωριό Πιτυός, στο 17ο χιλιόμετρο Χίου - Βολισσού και στον Άγιο Μάρκο.
Αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση δακρυγόνων κατάφεραν λίγο πριν τις 08.00 να σπάσουν το μπλόκο στον Άγιο Μάρκο.
-1:02
61,429 Views
Πόλεμο έχουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Έρχεται άρση μονιμότητας στο δημόσιο; Ο Κασσελάκης ανέφερε για ασαφή αξιολόγηση αποδοτικότητας (Βίντεο

Είχε γίνει ερώτηση για το θέμα σε συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και είχε απαντήσει: Στην ζωή τίποτα δεν είναι μόνιμο” Play Video Μιλώντ...