Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ένοπλες Δυνάμεις: Οικονομική ενίσχυση 15 εκατ. ευρώ για το προσωπικό

 

AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Στην καταβολή έκτακτη οικονομική καταβολή 15 εκατομμυρίων ευρώ στο προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την τρίμηνη επιφυλακή και την ανάκληση αδειών, προχώρησε το υπουργεπίο Εθνικής Άμυνας.

Έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εγκρίθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με την εισήγηση της Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, τα παραπάνω ποσά είναι επιπρόσθετα της καταβληθείσας αποζημίωσης λόγω ανάκλησης των θερινών αδειών του προσωπικού προκειμένου αυτής να ανταποκριθούν στις έκτακτες συνθήκες του τελευταίου τριμήνου.

Το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε αυξημένη επιφυλακή εξαιτίας των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθάρισε πως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών δεν τίθεται προς συζήτηση.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι η Τουρκία δεν έχει λόγο για τα Δωδεκάνησα, καθώς όπως τόνισε η γειτονική χώρα δεν είναι μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε τοποθέτησή του σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως: «είμαστε συντονισμένοι με την Κύπρο σε όλα τα θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...