Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο Sputnik: Μας χτύπησαν αλύπητα τα ΜΑΤ, δέχθηκα κλωτσιά στα γεννητικά όργανα

 

Κρούσματα: 
33.678.028
Ανέρρωσαν: 
23.418.466

Θάνατοι: 
1.008.423
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
Βρείτε μας

Σε πρόβα τζενεράλε του νέου νόμου για τις πορείες αποδίδει τη σημερινή βία που εισέπραξαν οι διαδηλωτές υγειονομικοί έξω από το υπουργείο Υγείας, ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για δημιουργία κλίματος αποτροπής των διαδηλώσεων.

Ένταση σημειώθηκε σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποίησαν διαμαρτυρία προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 10:00 με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Η αστυνομία έκλεισε την οδό Αριστοτέλους, προειδοποιώντας πως θα προχωρούσε σε επέμβαση, εάν οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Τελικά, διμοιρίες ΜΑΤ (τρεις κατά τον κ. Γιαννάκο) συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, ανάμεσά τους και με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Πρόβα του νέου νόμου για τις πορείες και κλίμα εκφοβισμού καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

«Δυο συνάδελφοι μας είναι στον Ευαγγελισμό με ελαφριά τραύματα. Εγώ προσωπικά, δέχθηκα κλωτσιά στα γεννητικά μου όργανα. Δεν έχουν ξαναγίνει όλα αυτά. Μας έριξαν δακρυγόνα εξ επαφής, μας χτύπησαν αλύπητα και μετά μας διέλυσαν» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, μιλώντας στο Sputnik.

«Οι διαμαρτυρόμενοι ήμασταν περίπου 150 άτομα και δεν μας άφησαν να κατέβουμε στο οδόστρωμα. Και πού; Στην Ασκληπιού που είναι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας! Πιστεύω ότι όλα αυτά έγιναν γιατί θέλουν να δείξουν πως εφεξής θα είναι πολύ αυστηροί στην εφαρμογή του νέου νόμου για τις πορείες με τα αυστηρά μέτρα οριοθέτησης (σ.σ. ο νόμος για τις "Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις")» προσθέτει.

Ο νέος νόμος που για πρώτη φορά προβλέπει ανάμεσα σε άλλα και τον ρόλο του «οργανωτή» αλλά και του «διαμεσολαβητή» ψηφίστηκε εν μέσω καλοκαιριού (στις 10 Ιουλίου) και τώρα έφτασε η ώρα του «crash test», με τον Σεπτέμβριο να έχει αποδειχθεί μήνας με έντονη κινητικότητα στις πορείες  και με τις διαδηλώσεις πολλών διαφορετικών ομάδων να πολλαπλασιάζονται όσο οι περνούν ημέρες.

Μάλιστα, σε πρόσφατο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι τελευταίοι αρνήθηκαν να συναινέσουν στους ρόλους «οργανωτή» και «διαμεσολαβητή».

Αναφορικά με τα σημερινά επεισόδια, ο κ. Γιαννάκος υποστηρίζει ότι στο παρελθόν η οδός Αριστοτέλους έχει κλείσει με πολύ λιγότερους διαδηλωτές, χωρίς να συμβούν τέτοια έκτροπα.

«Εμείς δηλώσαμε εξ αρχής πως θέλουμε να κλείσει ο δρόμος» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει: «Σας μεταφέρω πάντως την εξής εικόνα: Τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν, μας χειροκροτούσαν. Στο δια ταύτα, όλα αυτά συνέβησαν γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους να μην κάνουν απεργίες και να μην κατεβαίνουν σε πορείες. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να στείλουν μήνυμα ότι στις πορείες θα απαντούν με σκληρότητα».

Τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ κι η νέα μεγάλη πορεία που ετοιμάζουν

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πριν από έξι μήνες, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι οι 300-400 έκτακτοι συμβασιούχοι, παρ’ ό,τι στο πρώτο κύμα της πανδημίας «έβαλαν πλάτη», δεν μονιμοποιήθηκαν. Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι οι συμβάσεις τους ανανεώνονται κάθε τρεις μήνες κι ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη για χέρια εν μέσω δεύτερου κύματος κορονοϊού.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις στο ΕΣΥ είναι περίπου 12.000 άτομα που περιμένουν χρόνια τη μονιμοποίησή τους. Ο ίδιος πάντως, στέλνει μήνυμα ηχηρό πως στις 15 Οκτωβρίου οι υγειονομικοί ετοιμάζουν μεγάλη πορεία η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Μαβίλη και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Κατά την άποψη της αστυνομίας, πάντως, αυτό που συνέβη, ειδικά σήμερα, ήταν ότι οι διαδηλωτές θέλησαν να κάνουν... ντου στο υπουργείο Υγείας για να παραδώσουν τα αιτήματά τους, αλλά ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, δεν τους έκανε δεκτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...