Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός - Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ στην Αττική, αν χρειαστεί

 

COVID-19
Κρούσματα: 
33.391.755
Ανέρρωσαν: 
23.171.581

Θάνατοι: 
1.002.401
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (507)
Βρείτε μας

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη τόνισε, μεταξύ άλλων, πως είναι αναπόφευκτα τα τοπικά lockdown στην Αττική και, μάλιστα, ανέφερε πως, αν χρειαστεί, από τις 8 το βράδυ θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Έχει αργήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά.

Η ίδια, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημείωσε πως ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων από τον κορονοϊό έχει ανησυχήσει πολύ τους επιστήμονες, όπως ακριβώς και ο συνωστισμός σε πλατείες χωρίς μάσκα και αποστάσεις.

«Τα χθεσινά κρούσματα ήταν καμπανάκι. Πιστεύω ότι έχουμε μια εβδομάδα περιθώρια με τους αριθμούς που έχουμε. Αν συνεχίσουμε με 400 κρούσματα για μια εβδομάδα, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Όταν μπουν μέσα στον Οκτώβριο και οι ιώσεις τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Σε αυτό το 10ημερο πρέπει να μπουν μάσκες παντού, είναι σωτηρία και για όλες τις ιώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη.

Πρόσθεσε δε, πως «δεν κινδυνεύουμε με Lockdown, αλλά τοπικά Lockdown σε συγκεκριμένα πράγματα, όπως στην Αττική. Στην Αττική πιστεύω, αν χρειαστεί, μετά τις 8 το απόγευμα δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί κανείς, κλειστά όλα. Η μάσκα πρέπει να μπει από τώρα παντού, έξω και μέσα».

«Είναι ένα μέτρο που δεν κοστίζει τίποτα και είναι θέμα συνήθειας του καθενός μας», πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως με τις μάσκες έγιναν λάθη από την αρχή αναφορικά με το βάλε βγάλε. 

Η ίδια συμπλήρωσε πως αυτό που φταίει είναι πως δεν προσαρμοζόμαστε με τα ισχύοντα μέτρα.

Μεγάλη η διασπορά στην Αθήνα

Η κα Παγώνη εξήγησε, αναφερόμενη στη διασπορά στο κέντρο της Αθήνας, πως είναι πολύ μεγάλη, ενώ πως είναι ανησυχητική η αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων: «Μπορεί ένας άνθρωπος να είναι καλά τις πρώτες 5 ημέρες και την πέμπτη ημέρα, ενώ φαίνεται να είναι καλά, ξαφνικά να χρειαστεί να διασωληνωθεί».

«Αν ένας ασθενής που είναι στις ευάλωτες ομάδες χρειαστεί να διασωληνωθεί μετά την έβδομη ημέρα, είναι δύσκολο να βγει από αυτή την κατάσταση» είπε ακόμα και πρόσθεσε ότι για τις μεγάλες ηλικίες με προβλήματα μόνο το 20% το καταφέρνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...