Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγερμός στα νοσοκομεία της Αττικής: Εκκενώνονται ΜΕΘ για διασωληνωμένους με κορονοϊό

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (332)
Βρείτε μας

Τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται μεγάλη πίεση λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού και τις ανάγκες που υπάρχουν για κλίνες ΜΕΘ.

Οριακή είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία της Αττικής, με τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ να αποτελεί τον βασικό «πονοκέφαλο».

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, έκρουσε το πρωί τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση. 

Ενδεικτικό της δυσκολίας που υπάρχει είναι πως εκκενώνονται κλίνες ΜΕΘ που δεν ήταν για ασθενείς με κορονοϊό για να χρησιμοποιηθούν για τα περιστατικά COVID-19.

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν COVID-19 για να μετατραπούν και αυτές σε COVID-19. Εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα COVID-19» επισήμανε, χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.  

Κατά την ίδια τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. «Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν COVID-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά». 

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως στο νοσοκομείο «Σωτηρία» –ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό– απομένει μόνο μία κλίνη ΜΕΘ, όπως ενημέρωσε η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής μιλώντας στο MEGA.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια επί του ζητήματος.

Αντικείμενο της σύσκεψης, κατά τις πληροφορίες, ήταν η καταγραφή των κλινών ΜΕΘ αλλά και η περαιτέρω αύξησή τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Στάθης και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDY2lB