Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Πορεία με αίτημα την επιπλέον χρηματοδότηση της Παιδείας, πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη μαθητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Πορεία με αίτημα την επιπλέον χρηματοδότηση της Παιδείας, πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη μαθητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκαναν μαθητές από σχολεία της πόλης που τελούν υπό κατάληψη.

Κεντρικό σύνθημα τους το: «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία».

Oι μαθητές διαδήλωσαν με αίτημα την αύξηση των δαπανών για την παιδεία, προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τμημάτων των 15 ατόμων, καθώς και μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα στα σχολεία, αλλά και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Τρικάκια στην πορεία μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου στην Πλατεία Δικαστηρίων και μέσω των Οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους, Εγνατίας, Βενιζέλου κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

Η αντιπροσωπεία των μαθητών επέδωσε στη διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θόδωρου Καράογλου ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη φοιτητικών συλλόγων της πόλης.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Μαθητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μετά το τέλος της πορείας οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συντονίσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Νωρίτερα μαθητές σχολείων υπό κατάληψη - εκπρόσωποι των εκλεγμένων την προηγούμενη σχολική χρονιά 15μελων συμβουλίων μετέβησαν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσαν τον περιφερειακό διευθυντή Αλέξανδρο Κόπτση για τα κοινά αιτήματα των καταλήψεων, όσο και για επιμέρους ζητήματα σχολικών μονάδων σε σχέση με την καταλληλότητα αιθουσών, ολιγομελή τμήματα κατεύθυνσης, περιπτώσεις ελλείψεων σε αντισηπτικά.

Ο περιφερειακός διευθυντής κατέγραψε τα αιτήματα που μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και τους κάλεσε  να ανοίξουν τα σχολεία και να εκλέξουν 15μελη συμβούλια, ώστε ο διάλογος να γίνει συντεταγμένα.

© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Πορεία διαμαρτυρίας μαθητών και φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σοκάρει η δήλωση του Επίτροπου Άμυνας της ΕΕ! Η Ευρώπη να ετοιμαστεί για ρωσική επίθεση- Σχέδιο για υποχρεωτικά αποθέματα πυρομαχικών

  Θέλει την ΕΕ έτοιμη για πόλεμο Ο πρώτος Επίτροπος Άμυνας της ΕΕ θέλει να αναγκάσει τις χώρες να έχουν ελάχιστα αποθέματα  πυρομαχικών  κα...