Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

 


ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ το πρωί της Παρασκευής προειδοποιώντας για καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα ισχυρά φαινόμενα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη νύχτα της Παρασκευής από τα βορειοδυτικά, και από το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας είναι:

Τη νύχτα της Παρασκευής το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

Το Σάββατο:

  • Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένιση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.
  • Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη Δευτέρα εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

Meteo: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η νέα κακοκαιρία

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος της κακοκαιρίας θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας και τις βροχές και καταιγίδες που αναμένονται κυρίως στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά της χώρας, λόγω ενός ψυχρού μετώπου που θα διασχίσει τη χώρα μας το Σάββατο κινούμενο ανατολικά.

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένονται από αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Τα φαινόμενα, που θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, αύριο Σάββατο, θα επεκταθούν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και στο βόρειο Αιγαίο.

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και από το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Κυριακή φαινόμενα μικρότερης ισχύος αναμένονται κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο, η θερμοκρασία στο Ιόνιο και στα βόρεια, δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 26 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 31 με 33 βαθμούς.

Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας κατά τόπους στα βόρεια τμήματά της τους 34 βαθμούς.

Την Κυριακή η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 30 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 24 με 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τους 24 στο Ιόνιο και τους 28 βαθμούς στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Όπως σημειώνει μάλιστα το meteo, σε σχέση με τη μέση θερμοκρασία των ετών 1979-2010, οι θερμοκρασίες που αναμένονται την Κυριακή στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι τέσσερις έως έξι βαθμούς χαμηλότερες.

Τέλος, οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες έως δυτικές διευθύνσεις, έως 6 με 7 μποφόρ το Σάββατο και έως 5 με 6 μποφόρ την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...