Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Πέτσας για Τουρκία: Δεν συζητάμε αποστρατικοποίηση νησιών-Θα διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (501)
 0  0  0
Βρείτε μας

Η αποστρατικοποίηση των νησιών δεν συζητείται από καμία ελληνική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι η Τουρκία δεν έχει λόγο για τα Δωδεκάνησα, καθώς όπως τόνισε η γειτονική χώρα δεν είναι μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κυριαρχία της χώρας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε τοποθέτησή του σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

«Είμαστε συντονισμένοι με την Κύπρο σε όλα τα θέματα», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Στέλιος Πέτσας: Για να υπάρξει συνομιλία Μητσοτάκη-Ερντογάν πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συνομιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πρέπει αφενός να υπάρξει εμπιστοσύνη κι αφετέρου συνεργασία.

Εάν και εφόσον υπάρξουν αυτές οι προϋποθέσεις, τότε κάποια συνομιλία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και το Τούρκου προέδρου Ερντογάν δεν αποκλείεται να υπάρξει.

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση θα στηρίξει το εισόδημα όσων έχουν πληγεί για όσο χρειαστεί

Για τον κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει το εισόδημα όλων όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Η κυβέρνηση δεν αφήσει την κατάσταση να ξεφύγει» και θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη με τον κορονοϊό.

Πέτσας για καταλήψεις: Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση

Για τις καταλήψεις μαθητών στα σχολεία, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμά πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση, ενώ σε ερώτημα του δημοσιογράφου για το καταπόσο είναι οι μαθητικές κινητοποιήσεις υποκινούμενες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων - με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ - υπέρ των καταλήψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Έφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Al Jazeera μετά το «μαύρο» από τον Νετανιάχου

  Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ Έφοδο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ιερουσαλήμ το οποίο χρησιμοποιείτο από το  Al Jazeera  ως το ντε φάκτο γραφείο του, ...