Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Καλύπτουμε την παραχώρηση της Τουρκίας για την επέκταση του ΝΑΤΟ και τις νέες αποκαλύψεις της 6ης Ιανουαρίου.

 

Πρωινή ενημέρωση, Έκδοση Ευρώπης

29 Ιουνίου 2022

Καλημέρα. Καλύπτουμε την παραχώρηση της Τουρκίας για την επέκταση του ΝΑΤΟ και τις νέες αποκαλύψεις της 6ης Ιανουαρίου.

Η Τουρκία υποχωρεί έναντι της Σουηδίας και της Φινλανδίας

Η Τουρκία συμφώνησε να άρει το βέτο της για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ξεπερνώντας ένα μεγάλο διπλωματικό εμπόδιο. Σήμερα, σε μια σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη, η συμμαχία θα προσκαλέσει επίσημα τις δύο χώρες να ενταχθούν. Εδώ είναι ζωντανές ενημερώσεις .

Η συνάντηση της Μαδρίτης έρχεται μετά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7 στη Γερμανία, η οποία ολοκληρώθηκε χθες με ένα νέο και μη δοκιμασμένο σχέδιο για την αναζήτηση ανώτατων ορίων τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο . Οι ηγέτες ανακοίνωσαν επίσης ότι θα ξοδέψουν δισεκατομμύρια περισσότερα για την επισιτιστική ασφάλεια , επιδιώκοντας να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ταξίδεψε επίσης για να συναντηθεί με συμμάχους, κατευθυνόμενος στο Τατζικιστάν πριν από μια συνάντηση με ηγέτες χωρών της Κεντρικής Ασίας στο Τουρκμενιστάν σήμερα - ένα πιθανό προπύργιο ενάντια στην απομόνωσή του από τη Δύση. Ήταν το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την εισβολή και επίδειξη εμπιστοσύνης.

Μάχη: Ο αριθμός των νεκρών από επίθεση ρωσικών πυραύλων σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην κεντρική Ουκρανία αυξήθηκε στους 18 , δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης. Η Ρωσία εξαπέλυσε νέο γύρο επιδρομών χθες , σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ ακόμη άμαχους. Οι βλάβες στην επικοινωνία εξακολουθούν να αποδεικνύονται μοιραίες για τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Ινδία: Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της G7. Προσπαθεί να τοποθετήσει την Ινδία ως τη φωνή των φτωχότερων εθνών , υποστηρίζοντας ότι οι κυρώσεις πλήττουν περισσότερο τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τι ακολουθεί: Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, οι δυτικοί ηγέτες αναμένεται να ανακοινώσουν περισσότερη στρατιωτική χρηματοδότηση για την Ουκρανία και την ανάπτυξη περισσότερων δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη. Αύριο στη Μόσχα, ο Πούτιν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ινδονησίας Joko Widodo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...