Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Πεσκόφ: Ο Ζελένσκι, αν το επιθυμεί, μπορεί να σταματήσει την ειδική επιχείρηση μέχρι το τέλος της ημέρας


Πεσκόφ: Ο Ζελένσκι μπορεί να σταματήσει τις εχθροπραξίες σε μια μέρα δίνοντας εντολή να καταθέσουν τα όπλα

Ένας Ουκρανός στρατιώτης εγκαθιστά γερμανική αντιαρματική νάρκη στην περιοχή του Ντόνετσκ - RIA Novosti, 1920, 28/06/2022
Ένας Ουκρανός στρατιώτης εγκαθιστά γερμανική αντιαρματική νάρκη στην περιοχή του Ντόνετσκ
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 28 Ιουνίου - RIA Novosti. Οι ουκρανικές αρχές, εάν το επιθυμούν, μπορούν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με τα σχέδια του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τερματίσει τις εχθροπραξίες πριν από τον χειμώνα.

«Η ουκρανική πλευρά μπορεί να σταματήσει τα πάντα πριν από το τέλος της σημερινής ημέρας, χρειαζόμαστε εντολή για τις εθνικιστικές μονάδες να καταθέσουν τα όπλα, εντολή για τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει τα όπλα και πρέπει να εκπληρώσουμε τους όρους των Ρώσων. Ομοσπονδία. Όλα μπορούν να τελειώσουν πριν από το τέλος της ημέρας. Τα υπόλοιπα είναι σκέψεις του αρχηγού του ουκρανικού κράτους", ανέφερε ο Τύπος - Γραμματέας του Προέδρου.

Πρόσθεσε ότι η ρωσική πλευρά καθοδηγείται από τις δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν - «μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο και επιτυγχάνει τους στόχους της». Ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν κατά προσέγγιση ημερομηνίες για την ολοκλήρωσή του.
Την προηγούμενη μέρα, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ , Τζέικ Σάλιβαν , είπε ότι ο Ζελένσκι, ο οποίος απευθύνθηκε στους ηγέτες των G7 , κάλεσε τους χορηγούς της Ουκρανίας να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια παρατεταμένη σύγκρουση δεν είναι προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού για αντικειμενικούς λόγους».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι - RIA Novosti, 1920, 27/06/2022
Η Βρετανία πείθει την Ευρώπη για την ανάγκη να πολεμήσει μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό
Επιπλέον, το Reuters, επικαλούμενο διπλωμάτες της ΕΕ , ανέφερε ότι ο Ζελένσκι είπε στους ηγέτες της G7 για την ανάγκη τερματισμού της σύγκρουσης πριν από την έναρξη του χειμώνα.
Από τις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία διεξάγει ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και την αποναζοποίηση της Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο της «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Στρατιώτης με σημαία του ΝΑΤΟ σε αεροπορική βάση στη Ρουμανία - RIA Novosti, 1920, 28/06/2022
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να πολεμήσει με τη Ρωσία μέσω πληρεξουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...