Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Εκρήξεις στο Κίεβο

 

AP Photo/Nariman El-Mofty



Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα αίτια των εκρήξεων αυτών ή για το αν υπάρχουν απώλειες ή έχουν προκληθεί ζημιές.

«Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες – αργότερα», αναφέρει ο Κλίτσκο στην ανάρτησή του και προσθέτει: «Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια».

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές της ουκρανικής πρωτεύουσας, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο, επιβεβαιώνουν και δημοσιογράφοι του AFP.  Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

►Πριν από λίγο, ανταποκρίτρια της δημόσιας τηλεόρασης στην ουκρανική πρωτεύουσα μετέδωσε ότι το κτίριο που επλήγη είναι μία πολυκατοικία εννέα ορόφων, η οποία βρίσκεται δίπλα σε μία ήδη κατεστραμμένη από βομβαρδισμό του περασμένου Απριλίου. Από τα ερείπια ανασύρθηκε ένας νεκρός, ενώ βαριά τραυματίστηκε εξάχρονο κορίτσι. Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων. Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...