Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Η καθημερινή ενημέρωση του Reuters

 

Reuters
Η καθημερινή ενημέρωση του Reuters

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

από τη Linda Noakes


Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Μια ρωσική πυραυλική επίθεση σε ουκρανικό εμπορικό κέντρο σκοτώνει 18, η επιτροπή ταραχών του Καπιτωλίου των ΗΠΑ υπόσχεται νέα στοιχεία και το Ιράν θέλει να ενταχθεί στους BRICS

Οι μεγαλύτερες ιστορίες του σήμερα

Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου εργάζονται στη σκηνή όπου άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα τρακτέρ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, 27 Ιουνίου 2022

ΜΑΣ


Τα πτώματα 46 νεκρών μεταναστών ανακαλύφθηκαν μέσα σε τρακτέρ-ρυμουλκούμενο στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, σε ένα από τα πιο θανατηφόρα πρόσφατα περιστατικά λαθρεμπορίας ανθρώπων κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

Μια επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκαλύψει νέα στοιχεία για την επίθεση στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ σε δημόσια ακρόαση σήμερα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι στο Κολοράντο και στο Ιλινόις θα σταθμίσουν τους ψευδείς ισχυρισμούς του Τραμπ για κλεμμένη προεδρία καθώς θα επιλέγουν υποψηφίους για τις εκλογές του Νοεμβρίου που θα καθορίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου και πολλών κυβερνήσεων των πολιτειών. Εδώ είναι τέσσερις βασικοί αγώνες που πρέπει να παρακολουθήσετε.

Οι μάχες για την άμβλωση μεταφέρθηκαν στα πολιτειακά δικαστήρια , καθώς οι δικαστές μπλόκαραν τις απαγορεύσεις σε όλη την πολιτεία στη Λουιζιάνα και τη Γιούτα και οι κλινικές στο Αϊντάχο, το Κεντάκι, τον Μισισιπή και το Τέξας μήνυσαν ζητώντας παρόμοια ανακούφιση. Εν τω μεταξύ, το Νέο Μεξικό προστατεύει τις κλινικές αμβλώσεων ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των ασθενών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατέρριψε τον τοίχο που χωρίζει εκκλησία και πολιτεία με μια σειρά νέων αποφάσεων, διαβρώνοντας τις αμερικανικές νομικές παραδόσεις που αποσκοπούσαν να εμποδίσουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να προωθήσουν κάποια συγκεκριμένη πίστη.

Οι διασώστες εργάζονται στον χώρο ενός εμπορικού κέντρου που επλήγη από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο Kremenchuk της Ουκρανίας, σε αυτό το φυλλάδιο φωτογραφία που κυκλοφόρησε στις 28 Ιουνίου 2022

ΚΟΣΜΟΣ

Πυροσβέστες και στρατιώτες αναζήτησαν επιζώντες στα ερείπια ενός ουκρανικού εμπορικού κέντρου, όπου οι αρχές δήλωσαν ότι 36 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά από επίθεση ρωσικού πυραύλου που σκότωσε τουλάχιστον 18. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας αυτή τη στιγμή.

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έμεινε σταθερός στη στάση του απέναντι στις εντολές της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Τουρκία ήθελε αποτελέσματα και όχι λόγια για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της , προσθέτοντας ότι θα πιέσει επίσης τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε μια «σταματημένη» αγορά μαχητικού αεροσκάφους F-16.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 251 τραυματίστηκαν σε διαρροή αερίου χλωρίου από δεξαμενή αποθήκευσης στο λιμάνι Άκαμπα της Ιορδανίας. Η διαρροή προέκυψε όταν μια δεξαμενή γεμάτη με 25 τόνους αερίου χλωρίου που εξήχθη στο Τζιμπουτί έπεσε κατά τη μεταφορά.

Η Κίνα μείωσε τον χρόνο καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στο μισό, σε μια σημαντική χαλάρωση των περιορισμών του COVID-19 που απέτρεψαν τα διασυνοριακά ταξίδια και είχαν ως αποτέλεσμα τις διεθνείς πτήσεις να εκτελούνται μόλις στο 2% των επιπέδων πριν από την πανδημία.

Η Ιαπωνία ψήθηκε κάτω από καυτές θερμοκρασίες για τέταρτη διαδοχική ημέρα, καθώς η ζέστη της πρωτεύουσας έσπασε τα ρεκόρ σχεδόν 150 ετών για τον Ιούνιο και οι αρχές προειδοποίησαν ότι η παροχή ρεύματος παρέμενε αρκετά περιορισμένη ώστε να αυξήσει το φάσμα των περικοπών. Η κλιματική αλλαγή προκαλεί την ακραία ζέστη και τις πλημμύρες φέτος, ανέφεραν οι επιστήμονες σε μια μελέτη.

Οι ηγέτες της G7 παρευρίσκονται σε μια σύνοδο εργασίας κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής τους στο κάστρο Schloss Elmau της Βαυαρίας, Γερμανία, 28 Ιουνίου 2022

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να μελετήσουν την επιβολή παγκόσμιων ανώτατων τιμών στις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας για να περιορίσουν την ικανότητα της Μόσχας να χρηματοδοτήσει την εισβολή της στην Ουκρανία και να συνεισφέρουν έως και 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επισιτιστικής ανασφάλειας. Να γιατί είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει ένα ανώτατο όριο τιμής πετρελαίου στη Ρωσία.

Το Ιράν, το οποίο κατέχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο, έχει υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί στον όμιλο BRICS της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής που το Πεκίνο και η Μόσχα έθεσαν ως μια ισχυρή εναλλακτική αναδυόμενη αγορά στη Δύση.

Το επερχόμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα περιορίσει το αυξανόμενο κόστος δανεισμού για τις ευάλωτες χώρες της ευρωζώνης, ενώ θα διατηρήσει την πίεση στις κυβερνήσεις τους να επιδιορθώσουν τους προϋπολογισμούς τους , δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι μέτοχοι της Toshiba ψήφισαν δύο διοικητικά συμβούλια από ακτιβιστές επενδυτές hedge funds στην ετήσια γενική της συνέλευση - μια συμπερίληψη που αναμένεται να δώσει ώθηση στην εξερεύνηση πιθανών συμφωνιών εξαγοράς.

Οι επενδυτές στον αιθέρα και το προβληματικό δίδυμο stETH του αναμένουν νευρικά ένα ορόσημο κρυπτογράφησης : Τη συγχώνευση. Αυτό είναι το όνομα μιας σημαντικής αναβάθμισης του δικτύου blockchain Ethereum πάνω στο οποίο χτίζονται πολλά έργα κρυπτογράφησης, με στόχο να γίνει πιο λιτό, πιο ευτελές και πιο καθαρό.

ΕΡΕΥΝΑ το REUTERS

Το Truth Social του Τραμπ ανακαλύπτει ότι είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ένα κοινωνικό δίκτυο για να αντιμετωπίσεις τη Μεγάλη τεχνολογία χωρίς τη βοήθεια της Μεγάλης τεχνολογίας. Διαβάστε την ειδική αναφορά μας.

Το απόφθεγμα της ημέρας

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αλλά πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να μην παρασυρθούμε σε έναν πόλεμο»

Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Πάτρικ Σάντερς

Η Ρωσία θα είναι μεγαλύτερη απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια μετά την Ουκρανία, λέει ο αρχηγός του βρετανικού στρατού

Το βίντεο της ημέρας

Οι βετεράνοι Pride του Λονδίνου θυμούνται τον πρώτο αγώνα

Πριν από πενήντα χρόνια, μια ομάδα LGBT+ ακτιβιστών παρέλασε από την πλατεία Τραφάλγκαρ στο Hyde Park για να διαμαρτυρηθεί κατά των διακρίσεων και να αγωνιστεί για αποδοχή.

Και τελικά…

Η εταιρεία τεχνολογίας κλίματος θα λανσάρει κλιμακωμένες εγκαταστάσεις που απορροφούν CO2 από τον αέρα

Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει σε αυτό που θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο που θα συλλαμβάνει το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και θα το αποθέτει υπόγεια.

Περισσότερα από το Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...