Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Περίπου 70 Ουκρανοί στρατιώτες από το Azot παραδόθηκαν

 


Ο πρεσβευτής του LNR στη Ρωσία Miroshnik είπε ότι έως και 70 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στο Azot

Εννέα Ουκρανοί έφεδροι που κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση στα προάστια του Severodonetsk - RIA Novosti, 1920, 26/06/2022
Εννέα Ουκρανοί έφεδροι που κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν χωρίς αντίσταση στα προάστια του Σεβεροντόνετσκ. Φωτογραφία αρχείου
Διαβάστε το ria.ru στο
ΜΟΣΧΑ, 26 Ιουνίου - RIA Novosti. Περίπου 70 Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο έδαφος του εργοστασίου Azot στο Severodonetsk παραδόθηκαν, δήλωσε ο πρεσβευτής του LPR στη Ρωσία, Rodion Miroshnik.

«Πρώτον, πολλοί (μαχητές) εξοντώθηκαν εκεί, επειδή λάμβαναν χώρα ενεργές εχθροπραξίες. Μερικοί από αυτούς προσπάθησαν να εισέλθουν προς το Seversky Donets, κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να δραπετεύσουν. Δεν συνελήφθησαν τόσοι αιχμάλωτοι, στην περιοχή 50-70 άτομα για τα οποία, τουλάχιστον, μιλάνε οι ντόπιοι, άλλοι προσπάθησαν να διαλυθούν», είπε στον αέρα του Soloviev Live.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πιθανό μέρος του ουκρανικού στρατού να εγκαταλείψει το εργοστάσιο υπό το πρόσχημα αμάχων που κρύβονται σε καταφύγια βομβών.
"Δεν νομίζω ότι το ζήτημα με τον Azot ήταν να πάρουμε τον μέγιστο αριθμό μαχητών. Το καθήκον ήταν να εκκαθαριστεί το Severodonetsk , και αυτό επιτεύχθηκε. Το κύριο αποτέλεσμα είναι ότι η αριστερή πλευρά των Seversky Donets είναι ελεύθερη", κατέληξε ο Miroshnik. .
Πόλη του Σεβεροντόνετσκ - RIA Novosti, 1920, 25/06/2022
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Αζότ δεν είπαν στους ομήρους για τον διάδρομο των ούλων, είπε ο Καντίροφ
Την παραμονή του επίσημου εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας , αντιστράτηγος Igor Konashenkov , είπε ότι η προσπάθεια του εχθρού να μετατρέψει τη βιομηχανική ζώνη της επιχείρησης Azot στο Severodonetsk σε επίμονο κέντρο αντίστασης ματαιώθηκε, ενώ ολόκληρη η επικράτεια το εργοστάσιο, καθώς και η αριστερή όχθη του Seversky Donets εντός των συνόρων του LPR , συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Severodonetsk και Borovskoye, καθώς και των οικισμών Voronovo και Sirotino, ελέγχονται από τις δυνάμεις της δημοκρατίας.
Η Ρωσία ξεκίνησε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε στόχο της «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια».
Ουκρανός κρατούμενος μίλησε για την εκπαίδευση στρατιωτών από ξένους εκπαιδευτές - RIA Novosti, 1920, 25/06/2022
Ο παραδομένος Ουκρανός στρατιώτης μετανιώνει που πήγε να πολεμήσει για την Ουκρανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με Kinzhal – Δώστε μας αντιαεροπορικά για να μην συμβεί» Ο Ζελένσκι επιχειρεί να συμπεριλάβει την Αθήνα στους στόχους της Ρωσίας 09.05.2024 | 20:02

  Το καθεστώς του Κιέβου σε μια ακόμη προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του και την υπόλοιπη Ευρώπη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας σ...