Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Μαργαρίτα Σιμονιάν: Δημοσίευσε τη λίστα των 500 «ανεπιθύμητων» από τον Β.Ζελένσκι Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου Το Κίεβο επιλέγει μόνο 38 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου για ανταλλαγή από τους 500 που κρατούντα

 ι

Η διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου καθυστερεί λόγω των διαφορών στον τρόπο αντιμετώπισης των αιχμαλώτων από τις δύο πλευρές.Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, κατηγόρησε το Κίεβο ότι διαγράφει στρατιώτες και υπαξιωματικούς από τους καταλόγους ανταλλαγής και σκόπιμα τους καταγράφει ως αγνοούμενους.

Η Σιμονιάν δημοσίευσε τη λίστα των αιχμαλώτων πολέμου στο κανάλι της στο Telegram, ελπίζοντας να ασκήσει πίεση στο Κίεβο και να ενημερώσει τις οικογένειες των αιχμαλώτων.

Σύμφωνα με αναφορές, ορισμένοι από τους αιχμαλώτους που περιλαμβάνονται στη λίστα είχαν ήδη ανταλλαχθεί σε προηγούμενες ανταλλαγές, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για την ακρίβεια των πληροφοριών που παρέχονται από τη Ρωσία.

Η δημοσίευση αυτής της λίστας προσθέτει μια νέα διάσταση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση και υπογραμμίζει τις περίπλοκες και πολλές φορές αμφιλεγόμενες διαδικασίες που περιλαμβάνονται στις ανταλλαγές αιχμαλώτων πολέμου.

Δείτε εδώ τη λίστα: 

Newsroom | email: info@pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...