Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση αυτοκινητοδρόμου στην Κίνα

 Ασθενοφόρο

Φωτογραφία αρχείου | Dreamstime.com © Lim Ozoom


Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας, όταν κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου, που συνδέει την πόλη Μεϊτσού με την κομητεία Νταμπού, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Περίπου 20 παγιδεύτηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης. Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV από την πλευρά του έκανε λόγο για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν βροχές πολύ πιο ισχυρές από τις φυσιολογικές για την εποχή, λίγο πριν από την περίοδο των μουσώνων.

Αγωγοί νερού καταστράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη βιομηχανική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, με πρωτεύουσα την Καντόνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις μεγάλης κλίμακας.

Το ότι «επιτείνεται η κλιματική αλλαγή» αυξάνει την πιθανότητα ισχυρών βροχοπτώσεων, που «γενικά δεν καταγράφονταν τους μήνες του καλοκαιριού», σημείωνε τον περασμένο μήνα ο Γιν Τζιτζιέ, αξιωματούχος αρμόδιος για τις υδρολογικές προβλέψεις στο κινεζικό υπουργείο Υδάτινων Πόρων, σε δηλώσεις του στην κινεζική δημόσια ραδιοφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Στέφανος Κασσελάκης: Σκουπίζει τα χέρια του μετά από χειραψία με «τα καθαρά χέρια του μόχθου» και μετά βρίζει το Πρώτο Θέμα, ως συνήθως

Στέφανος Κασσελάκης: Σκουπίζει τα χέρια του μετά από χειραψία με «τα καθαρά χέρια του μόχθου» και μετά βρίζει το Πρώτο Θέμα, ως συνήθως : Αν...