Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών τόσο ξεκαθαρίζουν και τα φαβορί για μία θέση στην Ευρωβουλή και ανάμεσα στους 42 υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ.Τις περισσότερες πιθανότητες τη δεδομένη στιγμή να εκλεγούν ευρωβουλευτές, όπως πληροφορείται το CNN Greece με βάση τις μετρήσεις που «τρέχουν», έχουν οι Νικόλας Φαραντούρης, Νίκος Παππάς κι Έλενα Κουντουρά.

Από εκεί και πέρα ελπίδες έχουν- αναλόγως, βεβαίως, και του πόσες έδρες θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ- και οι Σοφία Μπεκατώρου, Κώστας Αρβανίτης και Μέλπω Λεκατσά, με την υποψηφιότητα της τελευταίας μάλιστα, να αναπτύσσει δυναμική το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Γκρίνια στην Κουμουνδούρου, γκρίνια και στους ευρωβουλευτές

Δεν λείπει, ωστόσο, η γκρίνια και στην Κουμουνδούρου αλλά κι ανάμεσα στους ευρωβουλευτές για το πώς κυλά η προεκλογική περίοδος.

Από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται παράπονα ότι οι υποψήφιοι επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικώς στην προσέλκυση του κομματικού ακροατηρίου και δεν λειτουργούν ως ψηφοσυλλέκτες κι από άλλους χώρους.

Από την άλλη, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές εκφράζουν παράπονα για οργανωτικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα για το ότι δεν έχουν στηθεί ακόμα εκλογικά σταντ του κόμματος σε πολλά σημεία της Αθήνας ούτως ώστε, μεταξύ άλλων, να μπορούν να τα επισκέπτονται και να αφήνουν τις κάρτες τους.

Συνεχίζονται οι περιοδείες Κασσελάκη

Ως προς τις περιοδείες του Στέφανου Κασσελάκη, αυτές θα συνεχιστούν κατά πάσα πιθανότητα από την Κορινθία και την Αργολίδα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει βάλει στο πρόγραμμα και περιοδεία στο νομό Ηρακλείου στις αρχές Ιουνίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίσης, ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως στο καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου θα αλλάξουν πολλά στο κόμμα του, όχι όμως και η ονομασία «ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρόθεση, πάντως, Κασσελάκη για περισσότερες αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες προοιωνίζεται είτε την κατάργηση, είτε τον περιορισμό σε συμβουλευτικό ρόλο της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας, εξέλιξη που αν συμβεί θα προκαλέσει νέο γύρο εσωκομματικής έντασης.

Ήδη, άλλωστε, όπως μαθαίνουμε στελέχη που αισθάνονται παραγκωνισμένα είναι έτοιμα να ανοίξουν δημοσίως το στόμα τους και πριν τις ευρωεκλογές και για φήμες για παραίτησή τους από κομματικά όργανα.

Από την άλλη, στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να αναλύουν εξονυχιστικά τα αλλεπάλληλα δημοσκοπικά ευρήματα, τα οποία προκαλούν χαμόγελα αισιοδοξίας, καθώς οι επιτελείς εντοπίζουν έναν κοινό τόπο: ότι, δηλαδή, εδραιώνονται κλιμακωτά οι συνθήκες για εκλογική επιτυχία τέτοιου μεγέθους έτσι ώστε να δρομολογηθούν την επομένη ημέρα οι πολιτικές εξελίξεις που επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση.