Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Πόλεμος Ισραήλ-Γάζας: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν για συμφωνία ομηρίας καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

 


Από τον James Gregory,Ειδήσεις BBC
Amir Levy: Διαδηλωτές κρατούν σημαίες και πλακάτ κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ζητώντας συμφωνία ομήρωνΑμίρ Λέβι
Το κύριο σημείο τριβής στις συνομιλίες φαίνεται να είναι εάν η κατάπαυση του πυρός θα είναι προσωρινή ή μόνιμη

Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν αργά τη νύχτα ζητώντας μια συμφωνία για να επιστρέψουν οι όμηροι στην πατρίδα τους, πριν από περαιτέρω συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός.

Οι διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ φώναζαν «ο πόλεμος δεν είναι άγιος, η ζωή είναι», με ορισμένους να κατηγορούν τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου ότι στοχεύει στην παράταση της σύγκρουσης στη Γάζα.

Ήρθε καθώς μια αντιπροσωπεία της Χαμάς συναντήθηκε με μεσολαβητές στην Αίγυπτο το Σάββατο.

Η ομάδα δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις, αλλά πρόσθεσε ότι «ένας νέος γύρος θα ξεκινήσει» την Κυριακή.

Οι διαπραγματευτές επανέλαβαν τις μακροχρόνιες συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στο Κάιρο - με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ - για την παύση της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων.Το κύριο σημείο τριβής φαίνεται να είναι εάν η συμφωνία θα είναι προσωρινή ή μόνιμη.

Θεωρείται ότι η διατύπωση που συζητείται περιλαμβάνει μια παύση 40 ημερών στις μάχες μέχρι την απελευθέρωση των ομήρων και την απελευθέρωση ορισμένων παλαιστινίων κρατουμένων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Ένας σύμβουλος του ηγέτη της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε ότι η ομάδα εξετάζει την τελευταία πρόταση με «πλήρη σοβαρότητα».

Ωστόσο, επανέλαβε το αίτημα ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει ρητά την απόσυρση του Ισραήλ από τη Γάζα και τον πλήρη τερματισμό του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βία στο Διαδίκτυο: Αποκαλυπτικά στοιχεία - Το 49% έχει υπάρξει παρατηρητής, το 13% έχει πέσει θύμα

  Βία στο Διαδίκτυο: Αποκαλυπτικά στοιχεία - Το 49% έχει υπάρξει παρατηρητής, το 13% έχει πέσει θύμα Newsroom  Ανανεώθηκε:  Παρασκευή, 12 Απ...