Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Χαλκίδα: Πώς έπιασαν υπάλληλο που χρηματίστηκε, με τα λεφτά στα χέρια EVIMA TEAM

 





Οι «Αδιάφθοροι» προχώρησαν στη σύλληψη 7 ατόμων -πέντε εφοριακών και 2 ιδιωτών- για υπόθεση διαφθοράς, έπειτα από απροειδοποίητο έλεγχο στη ΔΟΥ Χαλκίδας.


Στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης (21/5) άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. («Αδιάφθοροι») έλεγξαν τόσο τα γραφεία όσο και τα αυτοκίνητα των εφοριακών και προχώρησαν στη σύλληψη διευθύντριας, υποδιευθυντή, τριών υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας, καθώς και δύο ιδιωτών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ

Η δράση του κυκλώματος

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενης από υπαλλήλους και ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), ιεραρχικά δομημένης και με διακριτούς ρόλους, καθώς και μιας υποομάδας, αποτελούμενης από δύο μέλη.

Τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκεινται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπαλλήλων, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.Ο ρόλος της «εγκεφάλου» της οργάνωσης

Η αρχηγός της οργάνωσης, προϊσταμένη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό, τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υπο-ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτίριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) κρατώντας φάκελο ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.EVIMA TEAM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...