Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Israel now controls Rafah crossing (Το Ισραήλ ελέγχει πλέον το πέρασμα της Ράφα)




Reuters Reuters

Καθημερινή ενημέρωση

Ο στρατός του Ισραήλ αναλαμβάνει τον έλεγχο της ζωτικής σημασίας διάβασης της Ράφα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, το Reuters κερδίζει δύο Πούλιτζερ και μέσα στο σχέδιο του Μόντι να κερδίσει μια υπερπλειοψηφία.

Επιπλέον, οι καλύτερες εμφανίσεις από το κόκκινο χαλί του Met Gala .

Της Kate Turton

Τα κορυφαία νέα της ημέρας

Ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα επιχειρούν στην πλευρά της Γάζας της διάβασης της Ράφα, σε αυτήν την εικόνα φυλλαδίου που κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου 2024. Ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις/Ενημέρωση μέσω REUTERS

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Επιχειρήσεις & Αγορές

  • Η Παραγουάη προχωρά συνομιλίες με ενεργειακές εταιρείες και υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους από την Αργεντινή και τη Βραζιλία για έναν πιθανό αγωγό φυσικού αερίου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη σύνδεση των τριών χωρών , ανέφεραν στο Reuters ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι για την Παραγουάη και τη Βραζιλία.
  • Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Nio έκλεισε συμφωνία με τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική της BYD για την προμήθεια μπαταριών για μια μάρκα EV με χαμηλότερη τιμή που στοχεύει να ανταγωνιστεί την Tesla, ανέφεραν τρεις πηγές με άμεση γνώση του θέματος.
  • Οι μεγαλύτεροι συλλογικοί ιδιοκτήτες βρετανικών μετοχών έχουν προειδοποιήσει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου να μην αποδυναμώσει τους κανόνες εισαγωγής και τα πρότυπα διακυβέρνησής του για να συμβάλει στην προσέλκυση νέων επιχειρήσεων, σύμφωνα με επιστολή προς την προεδρία του που είδε το Reuters.
  • Το σχέδιο της BHP να εκχωρήσει τα νοτιοαφρικανικά περιουσιακά στοιχεία του στόχου της Anglo American είναι το κλειδί για τη στρατηγική πίσω από την προτεινόμενη εξαγορά και αναμένεται να είναι μέρος οποιασδήποτε αναθεωρημένης προσφοράς, είπαν οι επενδυτές για τη σκέψη του ανθρακωρύχου.
  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance κατηγόρησε τη Νιγηρία ότι δημιούργησε ένα επικίνδυνο προηγούμενο αφού τα στελέχη της προσκλήθηκαν στην αφρικανική χώρα και στη συνέχεια κρατήθηκαν στο πλαίσιο καταστολής των κρυπτονομισμάτων.
  • Η ιαπωνική Nintendo είπε ότι σχεδιάζει να κάνει μια ανακοίνωση σχετικά με τον διάδοχο της μακράς διάρκειας κονσόλας Switch κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που λήγει τον Μάρτιο του 2025.

Μέσα στο σχέδιο του Modi και του BJP να κερδίσουν μια υπερπλειοψηφία

Ο Μόντι δείχνει το χαραγμένο με μελάνι δάχτυλό του αφού ψήφισε κατά την τρίτη φάση των γενικών εκλογών, στο Αχμενταμπάντ. 7 Μαΐου 2024. REUTERS/Adnan Abidi

Καθώς η Ινδία ψηφίζει σε γενικές εκλογές έξι εβδομάδων, η εικόνα του Ναρέντρα Μόντι κοσμεί τα πάντα, από συσκευασίες ρυζιού που μοιράζονται στους φτωχούς μέχρι μεγάλες αφίσες σε πόλεις και κωμοπόλεις. Το κόμμα του Bharatiya Janata βασίζεται στη δημοτικότητα του πρωθυπουργού καθώς επιδιώκει μια υπερπλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Ινδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T75w4D