Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Η αστυνομία διέλυσε τους καταυλισμούς στο MIT και άλλα δύο πανεπιστήμια στις ΗΠΑ

 campuses-USA

Η αστυνομία σε έναν φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, στη Φιλαδέλφεια, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024. | Jessica Griffin/The Philadelphia Inquirer via AP


Νέες εκκενώσεις φιλοπαλαιστινιακών καταυλισμών πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, από τουλάχιστον τρεις πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ, όπου συνεχίζονται οι δυναμικές διαμαρτυρίες για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που κάλεσαν πιο πρόσφατα την αστυνομία για να εκκαθαρίσουν τις σκηνές των διαμαρτυρόμενων είναι το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), το πανεπιστήμιο της Αριζόνα και το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Στο παγκοσμίου φήμης MIT οι αρχές επιβολής του νόμου άρχισαν να εκκαθαρίζουν τον καταυλισμό νωρίς την Παρασκευή, μερικές ημέρες αφότου το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε μια «δέσμη πειθαρχικών συνεπειών» για τους φοιτητές που παρέμειναν μετά την προθεσμία για να φύγουν.Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που κάλεσαν πιο πρόσφατα την αστυνομία για να εκκαθαρίσουν τις σκηνές των διαμαρτυρόμενων είναι το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), το πανεπιστήμιο της Αριζόνα και το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Στο παγκοσμίου φήμης MIT οι αρχές επιβολής του νόμου άρχισαν να εκκαθαρίζουν τον καταυλισμό νωρίς την Παρασκευή, μερικές ημέρες αφότου το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε μια «δέσμη πειθαρχικών συνεπειών» για τους φοιτητές που παρέμειναν μετά την προθεσμία για να φύγουν.Οι διαδηλωτές φώναζαν μηνύματα όπως «Ελεύθερη Παλαιστίνη» καθώς η αστυνομία διέλυε τον φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, έδειξε βίντεο από το θυγατρικό του CNN, WFXT.

Χθες, Πέμπτη, λιγότεροι από 10 φοιτητές συνελήφθησαν στην πανεπιστημιούπολη, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.

«Όλα καθαρά» ανακοινώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, όπου έγινε χρήση χημικών για να διαλυθεί ο καταυλισμός. «Μια κατασκευή από ξύλινες παλέτες και άλλα συντρίμμια ανεγέρθηκε στην ιδιοκτησία της πανεπιστημιούπολης», μια παραβίαση της σχολικής πολιτικής, δήλωσαν αξιωματούχοι. Το πανεπιστήμιο πρόκειται να πραγματοποιήσει τελετή αποφοίτησης την Παρασκευή το απόγευμα (τοπική ώρα), σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Οι διαδηλωτές υποχωρούν καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν καταυλισμό φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών έξω από την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, νωρίς την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024. | Kelly Presnell/Arizona Daily Star via AP

Επίσης, η αστυνομία κλήθηκε να διαλύσει καταυλισμό διαμαρτυρίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Η φοιτητική εφημερίδα The Daily Pennsylvanian ανέφερε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία έδωσε προειδοποίηση δύο λεπτών στους διαδηλωτές να διαλυθούν λίγο πριν τις 6 π.μ. Εκεί είχαν στήσει σκηνές και παρέμεναν φοιτητές επί 16 ημέρες.

Στους διαδηλωτές δόθηκαν πολλαπλές προειδοποιήσεις και προσφέρθηκε η ευκαιρία να αποχωρήσουν οικειοθελώς, σύμφωνα με εκπρόσωπο του πανεπιστημίου. Περίπου 33 άτομα συνελήφθησαν χωρίς επεισόδια.

Διαδηλωτές στην πανεπιστημιούπολη της Πενσυλβάνια καθώς η αστυνομία καθαρίζει τον καταυλισμό υπέρ των Παλαιστινίων, στη Φιλαδέλφεια, Παρασκευή 10 Μαΐου 2024. | Jessica Griffin/The Philadelphia Inquirer via AP

Αστυνομικοί με εξάρτυση για καταστολή επεισοδίων και ρόπαλα εθεάθησαν να εισέρχονται στον καταυλισμό και να διαλύουν σκηνές, σύμφωνα με το WPVI που συνεργάζεται με το CNN. 

Η αστυνομία της Φιλαδέλφειας βοήθησε στην επιχείρηση εκκαθάρισης σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μήνυση για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας στη Γάζα με ελληνική συμμετοχή

  AP Photo/Tsafrir Abayov  Κίνηση της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων Αθηνών  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ   20.05.24 17:28 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter ...