Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Russia talks inevitable, Ukraine officials say (Οι συνομιλίες της Ρωσίας είναι αναπόφευκτες, λένε αξιωματούχοι της Ουκρανίας)



Reuters Reuters

Ενημέρωση Σαββατοκύριακου

Από την καθημερινή ενημέρωση του Reuters

Από τον Robert MacMillan, συντάκτης του Reuters.com Weekend

Καλώς ήρθατε στην Ενημέρωση του Σαββατοκύριακου. Στο World News Podcast, ο Gabriel Stargardter και ο Aleksandar Vasovic συζητούν για τους βαλκανικούς γκάνγκστερ που έχουν γίνει οι κορυφαίοι προμηθευτές κοκαΐνης στην Ευρώπη και έχουν κατακτήσει την προμήθεια κοκαΐνης στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική.

Ένας πυροσβέστης εργάζεται στο σημείο επίθεσης ρωσικού drone στο Χάρκοβο. REUTERS/Vitalii Hnidyi

Οι συνομιλίες με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτες, λένε αξιωματούχοι της Ουκρανίας

  • Ίσως όχι σήμερα, ίσως όχι αύριο: Αλλά κάποια μέρα, η Ουκρανία θα πρέπει να συνομιλήσει με τη Ρωσία για να βάλει τέλος στον πόλεμό της, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των πληροφοριών της Ουκρανίας και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας. Ο πρόεδρος Ζελένσκι έχει επανειλημμένα αποκλείσει το ενδεχόμενο συνομιλιών με το Κρεμλίνο και η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί σε συνομιλίες στην Ελβετία που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο σχετικά με τον τρόπο τερματισμού της σύγκρουσης.
  • Έλλειψη οβίδων: Οι πυροβολητές της Ουκρανίας πυροβολούν με φειδώ τις ρωσικές δυνάμεις που προωθούνται κατά μήκος του ανατολικού μετώπου, καθώς περιμένουν νέα πυρομαχικά μετά την έγκριση των ΗΠΑ 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νέα βοήθεια. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ετήσια στρατιωτική βοήθεια 3 δισεκατομμυρίων λιρών για την Ουκρανία «όσο χρειαστεί».

Flash bangs και riot gear 101

Η επιθεώρηση των υποψηφίων αντιπροέδρων Ντόναλντ Τραμπ

  • Από τη Νέα Υόρκη στο Παλμ Μπιτς: Ο πρώην πρόεδρος θα φιλοξενήσει πολλούς πιθανούς αντιπροέδρους σε ένα καταφύγιο στη Φλόριντα αυτό το Σαββατοκύριακο, δίνοντάς του την ευκαιρία να τους παρακολουθήσει εν δράσει ενώ θα τους χρησιμοποιήσει για να προσελκύσει περισσότερους δωρητές. Ο Τραμπ πέρασε την Παρασκευή στο δικαστήριο καθώς η πρώην βοηθός του Χόουπ Χικς κατέθεσε ότι της είπε κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο το 2016 να αρνηθεί ότι είχε σεξουαλική σχέση με τη σταρ πορνό Στόρμι Ντάνιελς και να βεβαιωθεί ότι η γυναίκα του δεν έβλεπε τις εφημερίδες εκείνη την ημέρα. βγήκε η ιστορία.
  • Παλιά κάστανα: Ο Τραμπ είπε ότι θα καταπολεμήσει το «αντιλευκό αίσθημα» στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν κερδίσει μια δεύτερη θητεία ως πρόεδρος. Είπε επίσης ότι μπορεί να μην αποδεχτεί τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Ουισκόνσιν και ότι δεν θα απέκλειε την κατασκευή στρατοπέδων κράτησης για μαζική απέλαση .

Τι ακολουθεί για την Berkshire Hathaway

«Τώρα δεν είναι καλή στιγμή για να αγκαλιάσεις αγελάδες»

  • Μια αγκαλιά μισού τόνου: Η αγκαλιά με τις αγελάδες, η γιόγκα με κατσικάκια και το τάισμα των χοιριδίων είναι νέοι τρόποι για ορισμένους αγρότες των ΗΠΑ να καλύψουν τους λογαριασμούς των ζωοτροφών τους και να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά η γρίπη των πτηνών παρεμποδίζει. Δεν εμπόδισε τους πωλητές ακατέργαστου γάλακτος από το να δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, ακόμη και όταν μια πανεθνική έρευνα για το παστεριωμένο γάλα βρήκε σωματίδια του ιού της γρίπης των πτηνών σε περίπου 20% των δειγμάτων που δοκιμάστηκαν.
  • Κανένας ιός εδώ: Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δεν βρήκε ιό H5N1 της γρίπης των πτηνών σε δείγματα κιμά βοείου κρέατος που συνέλεξε από καταστήματα λιανικής σε πολιτείες όπου τα κοπάδια βοοειδών γαλακτοπαραγωγής ήταν θετικά.

Πριν ξεχάσω…

Η καναδική αστυνομία συνέλαβε και απήγγειλε κατηγορίες σε τρεις Ινδούς για τη δολοφονία ενός ηγέτη αυτονομιστών Σιχ και είπε ότι διερευνά εάν οι άνδρες είχαν δεσμούς με την ινδική κυβέρνηση.

Οι βρετανικές αρχές κρατούν μετανάστες καθώς ετοιμάζονται να τους στείλουν στη Ρουάντα . Μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφισβητεί το σχέδιο της κυβέρνησης . Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak ήλπιζε ότι οι απελάσεις θα βοηθούσαν να κερδίσουν ψηφοφόρους στις τοπικές εκλογές , αλλά φαίνεται ότι δεν λειτούργησε.

Ο Έλον Μασκ μοιράστηκε τη σκηνή με 16 κορυφαία στελέχη της Tesla πέρυσι, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ένα μοναδικό σόου. Τουλάχιστον πέντε από αυτούς έχουν αναχωρήσει από τότε .

Η Αυστρία θέλει νέες προσπάθειες για τη ρύθμιση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης σε οπλικά συστήματα, φοβούμενη ότι τα «ρομπότ δολοφόνοι» θα μπορούσαν να βλάψουν τους ανθρώπους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι γυναίκες που διατρέχουν μέσο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού θα πρέπει να κάνουν μαστογραφίες προσυμπτωματικού ελέγχου κάθε δύο χρόνια ξεκινώντας από την ηλικία των 40 ετών , δήλωσε μια αμερικανική επιτροπή, αλλάζοντας την παλαιότερη συνιστώμενη ηλικία από τα 50.

Ο Σηκουάνας θα είναι ασφαλής για κολύμπι και μπάνιο, είπε ο δήμαρχος του Παρισιού , πριν από τη χρήση του ποταμού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Αν ήταν έτσι για τη Βρετανία, όπου περισσότερα ακατέργαστα λύματα μολύνουν τα ποτάμια και τις θάλασσές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T73JHc