Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Αντί να σβήσει τη φωτιά η κυβέρνηση Μητσοτάκη την άφησε να «απλωθεί» σε μήκος 30 χιλιομέτρων! Εκκενώνονται Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι - Στέλνουν τους κατοίκους στην Παλλήνη - Η φωτιά έφτασε και στην Αγία Μαρίνα - Ακολουθεί ο Νέος Βουτζάς 12.08.2024 | 09:38

 

Τα 30 χλμ. φτάνει το μέτωπο της φωτιάς που καίει το Πεντελικό όρος και ξεκίνησε χθες από το Βαρνάβα αλλά η ανικανότητα του επιτελικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη της επέτρεψε να πλησιάσει τη Ραφήνα και τη Nέα Μάκρη.

Πριν από λίγο στάλθηκε νέο μήνυμα από το 112: «Αν είστε Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι εκκενώστε προς Παλλήνη»! 


Πλέον η πυρκαγιά μπαίνει στον «πυρήνα» του Δήμου Ραφήνας.

Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές καθώς o κρατικός μηχανισμός όχι μόνο δεν κατάφερε να περιορίσει την φωτιά αλλά αντιθέτως αυτή επεκτείνεται ακόμα περισσότερο και πλέον κινδυνεύουν πολυάριθμοι οικισμοί και ολόκληρες πόλεις

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από την Αγία Μαρίνα της Nέας Μάκρης.

Σημειώνεται ότι ακριβώς δίπλα από την Αγία Μαρίνα είναι ο Νέος Βουτζάς ο οποίος είχε καεί στις φονικές πυρκαγιές του 2018 θρηνώντας μάλιστα και πολλά θύματα.

Στην Ραφήνα είναι έξαλλοι με την κυβέρνηση καθώς βλέπουν ότι είναι πιθανό να βιωθεί ξανά ο εφιάλτης του 2018.

Αν η φωτιά φτάσει στο Νέο Βουτζά, τίποτε δεν θα την εμποδίσει να φτάσει για άλλη μία φορά στο Μάτι και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό.

Στα 500 μέτρα βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι φλόγες από τα σπίτια και στο Γραμματικό.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο Καλέντζι του Μαραθώνα όπου οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένα πυροσβεστικό μέσα στο χωριό.

Όπως λένε στο pronews.gr έχουν καεί τα πάντα, δεν υπάρχει πράσινο παρά μόνο καμένα σπίτια, μαντριά και αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι άνθρωποι παλεύουν να σώσουν σπίτια μόνοι τους!

Ο Βασίλης Κικίλιας πήρε τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο Μαραθώνα για να τον επιπλήξει που είπε ότι «χάθηκε το παιχνίδι»!

Συγκεκριμένα ο Στέργιος Τσίρκας, Δήμαρχος Μαραθώνα δήλωσε:

«Είναι μια βιβλική καταστροφή, έχουμε ένα τεράστιο μέτωπο. Οι άνεμοι δεν έχουν κοπάσει καθόλου.

Στο σημείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές που κάνουν υπεράνθρωπο αγώνας αλλά είναι κάτι πέραν των δυνατοτήτων μας. Έχει εκκενωθεί ο Μαραθώνας. 

Η φωτιά έχει φτάσει πάνω από το Μαραθώνα»

Καίγεται το ένα σπίτι πίσω από το άλλο και τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν πως το Καλέτζι είναι στο έλεος του Θεού.

Στο μεταξύ «φουντώνει» ο άνεμος πάλι…

Αυτή τη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Η αντιπολίτευση στο σύνολό της θα είναι υπεύθυνη αν επιτρέψει να μην αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της όπως και των παραλείψεων της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΠΑΣΟΚ, προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ και Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

  Στο 9,1% ο ΣΥΡΙΖΑ επί των εγκύρων - Στην τρίτη θέση η Ελληνική Λύση - Η εταιρεία δίνει προβάδισμα 5,6 μονάδων σε Ανδρουλάκη έναντι Δούκα -...