Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο, κοντά στα σπίτια οι φλόγες

 

φωτ. αρχείου | EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

 UPD

Πολύ ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης επιχειρούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Ανεξέλεγκτη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χορδάκι Ρεθύμνου Κρήτης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πλησίον οικισμού και σύμφωνα με το τοπικό neakriti.gr, οι φλόγες μπήκαν στο χωριό της Αγ. Παρασκευής, καίγοντας ελαιόδεντρα και προσεγγίζοντας αυλές σπιτιών. 

Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε νωρίτερα –μέσω μηνύματος 112– να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την Αγία Παρασκευή και να κατευθυνθούν προς τις Μάνδρες Ρεθύμνου. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι περίπου 15 ηλικιωμένοι κάτοικοι του οικισμού μεταφέρθηκαν στα γειτονικά χωριά Άγιος Ιωάννης και Μάνδρες.

Αργότερα, οι κάτοικοι του χωριού Αποδούλου κλήθηκαν -μέσω του 112- να βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, το πύρινο μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και διασπάστηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Η φωτιά ξεκίνησε από το Χορδάκι του Δήμου Αμαρίου, γρήγορα πήρε διαστάσεις και πέρασε στο Άνω Μέρος του Δήμου Αγίου Βασιλείου για να διασπαστεί στη συνέχεια σε τρία μέτωπα, Άνω Μέρος, Άγιο Ιωάννη και Νίθαυρη.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν ιδιαίτερα οι δυνατοί άνεμοι που πλέουν στην περιοχή. 

Επί τόπου επιχειρούν πολύ ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης και συγκεκριμένα 190 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων και 45 οχήματα. Υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Μέχρι τη δύση του ηλίου, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDXNwP