Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Ο Ζελένσκι αναγνωρίζει τη στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας στη Ρωσία

 


Άποψη της πόλης Sudzha στην περιοχή Kursk της Ρωσίας μετά από εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων
Sudzha, Ρωσία, 7 Αυγούστου 2024. MIC Izvestia / IZ.RU μέσω REUTERS Αγορά Δικαιωμάτων Άδειας Χρήσης, ανοίγει νέα καρτέλα
  • Οι δυνάμεις της Μόσχας στην 6η ημέρα της μάχης με τα στρατεύματα του Κιέβου στο Κουρσκ
  • Τουλάχιστον 13 τραυματίες στο Κουρσκ από πύραυλο
  • Δεκάδες χιλιάδες έσπευσαν να εκκενώσουν το Κουρσκ
KYIV, 11 Αυγούστου (Reuters) - Ο πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy αναγνώρισε για πρώτη φορά το Σάββατο ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονταν στην αιφνιδιαστική επίθεση στο Κουρσκ της Ρωσίας, καθώς οι αρχές της συνοριακής περιοχής έσπευσαν να απομακρύνουν αμάχους από περιοχές που κινδυνεύουν.
Οι δυνάμεις της Μόσχας βρίσκονται στην έκτη ημέρα των έντονων μαχών τους ενάντια στη μεγαλύτερη εισβολή του Κιέβου στη ρωσική επικράτεια από την έναρξη του πολέμου, η οποία άφησε ευάλωτα τα νοτιοδυτικά τμήματα της Ρωσίας πριν αρχίσει να φτάνει η ενίσχυση .Σε ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης, η Ρωσία επέβαλε ένα σαρωτικό καθεστώς ασφαλείας σε τρεις συνοριακές περιοχές το Σάββατο, ενώ η Λευκορωσία, πιστός σύμμαχος της Μόσχας, έστειλε περισσότερα στρατεύματα στα σύνορά της με την Ουκρανία, κατηγορώντας το Κίεβο για παραβίαση του εναέριου χώρου της.
Στη νυχτερινή του ομιλία μέσω βίντεο, ο Ζελένσκι είπε ότι είχε συζητήσει την επιχείρηση με τον ανώτατο Ουκρανό διοικητή Oleksandr Syrskyi, δεσμευόμενος να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη αφού η Ρωσία εξαπέλυσε μια πλήρους κλίμακας επίθεση στον μικρότερο γείτονά της τον Φεβρουάριο του 2022.«Σήμερα, έλαβα αρκετές αναφορές από τον αρχιστράτηγο Syrskyi σχετικά με τις πρώτες γραμμές και τις ενέργειές μας για να ωθήσουμε τον πόλεμο στο έδαφος του επιτιθέμενου», είπε.
«Η Ουκρανία αποδεικνύει ότι μπορεί πράγματι να αποκαταστήσει τη δικαιοσύνη και να εξασφαλίσει την απαραίτητη πίεση στον επιτιθέμενο».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την ουκρανική επίθεση - η οποία σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές ακινητοποίησε το Κρεμλίνο - ως μεγάλη πρόκληση.Ο ανώτατος στρατηγός της Ρωσίας, Valery Gerasimov, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι επιθέσεις σταμάτησαν, αλλά η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να απωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις πέρα ​​από τα σύνορα.
Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ λένε ότι η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί μετά τις ενισχύσεις της Ρωσίας, αν και είπαν ότι η Ουκρανία συγκέντρωνε γρήγορα δυνάμεις.
Τα ξημερώματα της Κυριακής, αξιωματούχοι του Κουρσκ δήλωσαν ότι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη όταν συντρίμμια από κατεστραμμένο πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία έπεσαν σε ένα εννιαώροφο κτίριο κατοικιών.Ο Αλεξέι Σμιρνόφ, εκτελών χρέη κυβερνήτη του Κουρσκ, διέταξε τις τοπικές αρχές να επιταχύνουν την εκκένωση των αμάχων στις περιοχές που κινδυνεύουν. Το Σάββατο, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι περισσότεροι από 76.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν.
Τόσο το Κίεβο όσο και η Μόσχα αρνούνται ότι στοχεύουν αμάχους στις επιθέσεις τους στον πόλεμο, ο οποίος έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους και έχει εκτοπίσει εκατομμύρια Ουκρανούς, και δεν έχει ορατό τέλος.
Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ λένε ότι οι μάχες διεξάγονται σε βάθος έως και 20 χλμ (12 μίλια) μέσα στην περιοχή του Κουρσκ, ωθώντας ορισμένους από αυτούς να αναρωτηθούν γιατί η Ουκρανία μπόρεσε να τρυπήσει τόσο εύκολα την περιοχή του Κουρσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εν αναμονή της απόφασης του Ταμείου Ανάκαμψης: 51.000.000 ευρώ για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

  COEUROPE / Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024, 22:07:37 / Τελευταία Ενημέρωση: 08:13 Μετά την τελική έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης έρχονται...