Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Η Χάρις παίρνει συνεντεύξεις από τους Walz, Kelly, Shapiro στο σπίτι της για επιλογή αντιπροέδρου

 


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 4 Αυγούστου (Reuters) - Η αντιπρόεδρος Kamala Harris θα πάρει συνέντευξη από τρεις κορυφαίους υποψηφίους - τον κυβερνήτη της Μινεσότα Tim Walz, τον Αμερικανό γερουσιαστή Mark Kelly της Αριζόνα και τον κυβερνήτη της Pennsylvania Josh Shapiro - στην κατοικία της στην Ουάσινγκτον, DC, την Κυριακή πριν από την τελική απόφαση για ο υποψήφιος της.
Η Χάρις αναμένεται να ανακοινώσει την επιλογή της ήδη από τη Δευτέρα, πριν από την πρώτη δημόσια εμφάνισή της με τον υποψήφιο για αντιπρόεδρο την Τρίτη στη Φιλαδέλφεια, ανέφερε πρώτο το Reuters. Η εκστρατεία Harris σχεδιάζει επίσης μια ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το δίδυμο, ανέφεραν στο Reuters αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις ρυθμίσεις.Η Χάρις συναντήθηκε με την ομάδα ελέγχου της το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένου του πρώην γενικού εισαγγελέα Έρικ Χόλντερ, του οποίου η δικηγορική εταιρεία Covington & Burling LLP εξέτασε τα οικονομικά και το ιστορικό των πιθανών υποψηφίων. Ο Χόλντερ και το γραφείο του έκαναν εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις για κάθε έναν από τους φιναλίστ, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία.
Συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών Pete Buttigieg για 90 λεπτά την Παρασκευή και επίσης συναντά τους υποψηφίους εικονικά, ανέφεραν οι πηγές. Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Andy Beshear και ο κυβερνήτης του Illinois, JB Pritzker, είναι οι άλλοι υποψήφιοι που διεκδικούν τη θέση.Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης εάν επιλέχθηκαν, ανέφεραν οι πηγές.
Η επιλογή υποψηφίου συντρόφου είναι μια από τις πιο συνεπακόλουθες αποφάσεις της πολιτικής καριέρας της Χάρις, καθώς οργανώνει βιαστικά μια εκστρατεία για να αμφισβητήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν τον περασμένο μήνα.
Η σύντομη λίστα της περιλαμβάνει όλους τους λευκούς άνδρες με ρεκόρ νίκης σε αγροτικούς, λευκούς ή ανεξάρτητους ψηφοφόρους.
Η απόφαση του Χάρις επηρεάζει επίσης τη μελλοντική κατεύθυνση του Δημοκρατικού Κόμματος, ανεβάζοντας τον επιλεγμένο υποψήφιο στην πρώτη γραμμή για τις μελλοντικές προεδρικές αναμετρήσεις.
Ο Shapiro, ένας από τους κορυφαίους διεκδικητές, έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική από την αριστερά, ειδικά προοδευτικές ομάδες και φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές, για την υποστήριξή του στο Ισραήλ και τον χειρισμό των κολεγιακών διαδηλώσεων που πυροδότησε ο πόλεμος στη Γάζα.
«Πρέπει να υπάρξει μια διόρθωση πολιτικής για τη Γάζα και πρέπει να υπάρξει μια πολιτική ατζέντα υπέρ της εργατικής τάξης, συμπεριλαμβανομένης μιας μαύρης ατζέντας», δήλωσε η Nina Turner, συμπροέδρου της εκστρατείας του Bernie Sanders για το 2020 και συνεργάτης στο The Institute on Race, Power. και Πολιτική Οικονομία, μια προοδευτική ερευνητική ομάδα. «Η επιλογή του κυβερνήτη Shapiro ως υποψηφίου κινδυνεύει να κλείσει αυτή την πόρτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDWczT