Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Στους 180.000 οι δανειολήπτες μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για την α’ κατοικία

Αθήνα

Στους 180.000 οι δανειολήπτες μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση για την α’ κατοικία

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, το σύνολο των δανειοληπτών που μπορούν να ενταχθούν στον νέο νόμο Κατσέλη ανέρχονται σε 180.000, σύμφωνα με τα όσα συμφώνησαν τράπεζες και κυβέρνηση.
Σε 180.000 υπολογίζουν οι τράπεζες τους δανειολήπτες που μπορούν να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, με βάση τα κριτήρια που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής» και όπως μεταδίδει το skai.gr, ουσιαστικά καλύπτονται περίπου τέσσερις στους δέκα που έχουν δάνειο με καθυστέρηση, είτε στεγαστικό είτε επαγγελματικό με υποθήκη την πρώτη κατοικία.
Εν τω μεταξύ, το ύψος των δανείων που μπορούν να ρυθμιστούν υπολογίζεται σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις προϋποθέσεις για ένταξη ενός δανειολήπτη στην νέα ρύθμιση προβλέπεται πλέον υπόλοιπο οφειλής, που σημαίνει ότι το εκκρεμές ποσό δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ, περιλαμβανομένων των τόκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...