Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο για την έδρα

Τελεσίγραφο Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο για την έδρα

ko-anell-630.jpg

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην οποία προήδρευε ο Π. Καμμένος, συμμετείχαν η Μαρία Κόλλια Τσαρούχα, ο Αριστείδης Φωκάς, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις, ο Κώστας Κατσίκης και παραβρέθηκαν  ο Νίκος Μαυραγάνης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.
Η συνεδρίαση διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα και αντικείμενό της ήταν η επικείμενη παραίτηση του βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος επέμεινε ότι θα παραδώσει την έδρα του μετά την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, ο Π. Καμμένος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι αν μέχρι αύριο το πρωί και πριν από την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια ο Θ. Παπαχριστόπουλος δεν παραδώσει την έδρα του, θα διαγραφεί από την Κ.Ο.
Θυμίζουμε ότι πρώτος επιλαχών για τη θέση του κ. Παπαχριστόπουλου είναι ο Τέρενς Κουίκ και εφόσον επιλέξει να ανεξαρτητοποιηθεί, αυτομάτως διαλύεται η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛΛ. παρά την πρόσφατη προσχώρηση του Αριστείδη Φωκά (προέρχεται από την Ένωση Κεντρώων).
Η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνεπάγεται ότι οι εναπομείναντες τέσσερις βουλευτές μαζί με τον πρόεδρό τους θα θεωρούνται πλέον ανεξάρτητοι, ο Π. Καμμένος θα χάσει το δικαίωμα συμμετοχής σε συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και το κόμμα δεν θα διαθέτει πια γραφεία στο Κοινοβούλιο, μετακλητούς υπαλλήλους κ.ά.
Χθες ο Π. Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τη Χρυσή Αυγή, Δημήτρη Κουκούτση.
«Ο κ. Κουκούτσης έχει ένα αρνητικό και κάποια θετικά. Τον ξέρω από το 1981, όταν ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας. Το αρνητικό είναι ότι προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή και είναι κάτι που πρέπει να το δούμε. Εγώ δεν έχω διαπιστώσει ότι έχει κάνει κάποιες κινήσεις που να τον εντάσσουν στο ναζιστικό και γερμανόφιλο μέτωπο», ανέφερε (Open) ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...