Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ο «χάρτης» των σημερινών κρουσμάτων: 34 εισαγόμενα, τα 16 σε δεξαμενόπλοιο στον Πειραιά

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2175)
Βρείτε μας

Ακόμα 65 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ενώ οι νεκροί από τη φονική νόσο στη χώρα μας ανέρχονται σε 203.

Τις τελευταίες 24 ώρες παρουσιάστηκε νέα αύξηση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν ακόμα 65 περιστατικά.

Έτσι, πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.401, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

Εξ αυτών, 1.250 (28,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.192 (49,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), είχε ως εξής:

  • δεκαεπτά κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • δεκαεπτά εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους σε δεξαμενόπλοιο που παραμένει αγκυροβολημένο έξω από τον Πειραιά,
  • έντεκα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • επτά κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Επίσης:

  • τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας,
  • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
  • δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
  • από ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, την περιφερειακή ενότητα Κοζάνη και την περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως οι νεκροί από την πανδημία της COVID-19 στη χώρα μας αγγίζουν τους 203, ενώ οι 66 (32,5%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αυστηρότεροι έλεγχοι σε μπαρ και ΜΜΜ

Άλλωστε, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης, οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επί τάπητος τέθηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Παρά τη διάχυτη ανησυχία, βέβαια, διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των περιστατικών δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών.

Τονίστηκε, όμως, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού και τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους διασκέδασης, όπου έχει αποφασιστεί η ενίσχυση των ελέγχων.

«Εάν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μη διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...