Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Πέτσας: Εξετάζεται υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καταστήματα και εκκλησίες

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2111)
Βρείτε μας
Υποχρεωτική θα γίνει η χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, πέραν των σούπερ μάρκετ, εάν αυτό απαιτηθεί, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε περισσότερους χώρους, πέραν των σούπερ μάρκετ, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα, Δευτέρα.
«Τις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, ακολουθώντας εισηγήσεις ειδικών, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική και σε περισσότερους κλειστούς χώρους» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Πού και πότε μπορεί να γίνει υποχρεωτική η μάσκα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας μπορεί να εφαρμοστεί σε εμπορικά καταστήματα και στις εκκλησίες όπου «βλέπουμε να υπάρχει συνωστισμός», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στο ερώτημα πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι προς το παρόν βρισκόμαστε σε φάση εξέτασης.
«Το εξετάζουμε, το συζητούν οι ειδικοί μεταξύ τους, όταν θα έχουμε εισήγηση θα προχωρήσουμε. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών ή ημερών» δήλωσε.
Αναφερθείς στην πορεία του κορονοϊού, ο κ. Πέτσας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, όπως την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
«Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός. Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας και αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού» τόνισε.
«Η αύξηση των κρουσμάτων σε αστικά κέντρα, όπως σε Αττική και Θεσσαλονίκη, υπενθυμίζει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωση μας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι για τον λόγο αυτό απαγορεύτηκαν τα πανηγύρια, έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ και εντάθηκαν οι έλεγχοι.
Μιλώντας για την είσοδο τουριστών στη χώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση και όποτε χρειάζονται, εφαρμόζει νέα μέτρα.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι από την Τρίτη, 28 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου, όσοι εισέρχονται από Βουλγαρία και Ρουμανία μέσω αεροπορικών συνδέσεων θα πρέπει να δείχνουν αρνητικό τεστ για κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...