Το “επιτελικό κράτος” δεν έχει φθάσει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η καταγγελία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ενδεικτική:
Κωλυσιεργία στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων στο ΣΤΕΠ  του ΚΕΕΔ.

  Το τελευταίο εξάμηνο ξεκίνησε η παράλληλη συνταγογράφηση φαρμάκων σε ηλεκτρονική μορφή και στο παλιό βιβλιάριο υγεία μέχρι την ημερομηνία που είχε οριστεί να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα.
  Στο τέλος Μαρτίου είχε οριστεί η καταλυτική ημερομηνία χρήσης του παλιού βιβλιάριου. Δόθηκαν δυο με τρεις παρατάσεις με  την ημερομηνία να αναβάλετε στο τέλος Ιουνίου.
  Από την πρώτη του Ιουλίου, όπου τα βιβλιάρια δεν χρησιμοποιούνται πλέον, το προσωπικό του ΣΤΕΠ στο ΚΕΕΔ αρνείται τη συνταγογράφηση με τη δικαιολογία ότι το ΣΤΕΠ δεν διαθέτει γραμμή με ιντερνέτ. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να παραπέμπεται το προσωπικό των τριών στρατοπέδων της φρουράς (ΚΕΕΔ, ΣΠΒ και 2 ΣΥΑΔ) στο 401 ΓΣΝΑ μόνο και μόνο για μια απλή συνταγογράφηση.
  Προφανώς ο  χρόνος που δόθηκε μαζί με τις παρατάσεις δεν ήταν αρκετός για να προσαρμοστεί το ΣΤΕΠ στην καινούρια διαδικασία συνταγογράφησης και να επιλύσει τυχόν προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζονταν.
  Στο στρατόπεδο Καλλίνσκη (ΚΕΕΔ) όλες οι μονάδες διαθέτουν γραμμή με ιντερνέτ όπου θα μπορούσαν οι γιατροί του ΣΤΕΠ να καταφύγουν ώστε να εξυπηρετήσουν το προσωπικό της φρουράς.