Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία: Και νέο μέτωπο στην περιοχή - Καλύτερη η κατάσταση στην Κεφαλονιά


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται ο νομός Ηλείας, καθώς αργά το απόγευμα της Παρασκευής ξέσπασε και νέα πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Νέα Καλυβάκια.
Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή Νέα Καλυβάκια, στην Ανδρίτσαινα Ηλείας.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, από αέρος συνέδραμαν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.
​Στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη δύο δασικές πυρκαγιές.
Η πρώτη αφορά τη φωτιά στο Γραμματικό, η οποία ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής. Αυτή τη στιγμή, το μέτωπο είναι οριοθετημένο, ενώ στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Πανόπουλο στην Αρχαία Ολυμπία, όπου επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 29 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.
​Μέχρι πριν από λίγο, ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.
Όσον αφορά την πυρκαγιά στις Κεραμειές Κεφαλονιάς, το μέτωπο είναι σε ύφεση, παρότι εξακολουθούν να επιχειρούν 40 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.
​Από αέρα συνέδραμαν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Αυτή τη στιγμή, οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές, παρότι νωρίτερα υπήρξε προληπτική εκκένωση του οικισμού Δοριζάτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ώρο, εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές, όπου επιχείρησαν συνολικά 880 πυροσβέστες, 330 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και αρκετά εναέρια μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...