Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου για κορονοϊό: Είμαστε πολύ κοντά να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2146)
 0  0  0
Βρείτε μας
Στο γεγονός ότι «είμαστε κοντά να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι» απέδωσε την αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορονοϊό, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Απαισιόδοξος για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προειδοποιώντας ότι είμαστε κοντά στο «να μην τα καταφέρουμε» το καλοκαίρι.
«Καταφέραμε να πάμε πολύ καλά την άνοιξη και είμαστε πολύ κοντά να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι και γι’ αυτό υπάρχει μια αυστηροποίηση» δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο Open, σήμερα, Τετάρτη.
Για τη χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους από σήμερα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, τόνισε ότι η υποχρεώθηκε επιβλήθηκε καθώς πολλοί δεν εφάρμοζαν τις σχετικές συστάσεις.
«Βάλαμε τις μάσκες ξανά υποχρεωτικά διότι τη σύσταση των γιατρών η κοινωνία την εκλάμβανε ως προαίρεση και δεν την εφάρμοσε. Και φάνηκε ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να προσθέσει το πρόστιμο για να ακολουθηθεί η συμβουλή μας. Δεν υπήρξε ποτέ συμβουλή “βγάλτε τις μάσκες” ή “είναι προαιρετικές οι μάσκες”» εξήγησε.
Πρόσθεσε ότι «έπρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος» ενώ παρατήρησε ότι «δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας».
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC
«Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει κι ο ασθενής επιλέγει» συμπλήρωσε.
Στην παρατήρηση ότι η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στην εκκλησία,ο ίδιος απάντησε ότι «δεν είπαμε ποτέ να μην χρησιμοποιείται η μάσκα στις εκκλησίες».
Για τις μάσκες με φίλτρο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας ότι «προστατεύουν αυτόν που την φορά, όχι όμως και τους γύρω του, καθώς αν έχει τον ιό, τον διασπείρει»!
Για τις «ασπίδες» προσώπου είπε ότι δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια.
«Οι κάθετες για παράδειγμα βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πηγούνι είναι... διακοσμητικές» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...