Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΠΆΛΙ?Πού γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας - Όλα τα νέα μέτρα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2129)
Βρείτε μας
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.
Την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε:
  • ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • Καταστήματα τροφίμων
  • Καταστήματα λιανικής
  • Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής
Το μέτρο αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πελάτες, και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ.
Η παραπάνω απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, και ιδίως στην Αττική.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της μάσκας αφορούσε αποκλειστικά τους υγειονομικούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξί, τα κέντρα αισθητικής, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα σούπερ μάρκετ.
«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Η αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ. Τρέφεται από κάθε λάθος μας»δήλωσε, παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς. 
Επανέλαβε δε ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας, καθώς και να αποφεύγουν τους αχρείαστους συνωστισμούς.

145 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Την ίδια, όσον αφορά την Αττική, έδωσε τις παρακάτω διευκρινίσεις:
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική, εκ των οποίων τα 36 νοσηλεύονται και τα 109 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το 72% αφορά τρεις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου.
Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, αποσαφήνισε ότι σήμερα υπάρχουν 66 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων μόλις τα οκτώ νοσηλεύονται και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

343 εισαγόμενα κρούσματα από την 1η Ιουλίου

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι από την 1η έως τις 26 Ιουλίου έχουν εντοπιστεί 343 κρούσματα στις πύλες εισόδου, εκ των οποίων τα 61 είναι μη ενεργά και παραμένουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, οι τέσσερις από τις πρώτες πέντε πρώτες χώρες προέλευσης είναι από τη «γειτονιά» της Ελλάδας, δηλαδή τα Βαλκάνια.

Ανησυχία για τα κρούσματα στην Αττική

Τη Δευτέρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 35 νέα περιστατικά της COVID-19, εκ των οποίων τα 17 εντοπίζονται στην Αττική. Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, η περιοχή της πρωτεύουσας καταγράφει σταθερά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει αυξημένη ανησυχία.
Εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, ενώ προβληματισμό εγείρει και το γεγονός ότι η διασπορά του ιού εμφανίζεται αρκετά μεγάλη, με αρκετά μεμονωμένα κρούσματα ανά την Ελλάδα.
Χαρακτηριστικά, τη Δευτέρα περιστατικά της COVID-19 επιβεβαιώθηκαν σε Καβάλα, Αχαΐα, Μαγνησία, Χαλκιδική και Βοιωτία. Μάλιστα, τα περισσότερα εκ των νέων κρουσμάτων είναι «ορφανά», δηλαδή οι υγειονομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν το πώς ακριβώς «κόλλησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αγωγές δισ. κατά των εταιρειών κατασκευής εμβολίων Covid-19: «Στο εδώλιο» AstraZeneca, Pfizer, Moderna & Johnson Πόσοι θάνατοι από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού καταγράφηκαν επίσημα στην ευρωπαϊκή υπηρεσία EudraVigilance 09.05.2024 | 11:46

  Μετά την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca φαίνεται πως έρχεται η σειρά των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna και της Johnson, να στ...