Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Κ. Μητσοτάκη


COVID-19
Κρούσματα: 
14.961.298
Ανέρρωσαν: 
8.481.427

Θάνατοι: 
616.795
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό να υποδέχεται πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα. Θέματα είναι τα ελληνοτουρκικά αλλά και τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, αλλά και τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. 
Μπαίνοντας ο κ. Τσίπρας είπε «γεια σου Κυριάκο» με τον πρωθυπουργό να απαντά «γεια σου Αλέξη».
Ακολούθησε ο χαιρετισμός με τους αγκώνες, «ο μόνος αποδεκτός χαιρετισμός λόγω κορονοϊού», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Ακολούθως ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «έχουμε πολλά θέματα σήμερα» και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «θα έχουμε άνεση χρόνου να τα συζητήσουμε».
Κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη συζήτηση της Ολομέλειας για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, καταγγέλλοντας την όλη στάση του στο ζήτημα.

Τα επόμενα «ραντεβού» του πρωθυπουργού

Εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά (στις 13:30), η οποία επιμένει στην ανάγκη σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
«Αναγκαίες, αλλά δεν αρκούν οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Έχει έρθει η ώρα να συνεδριάσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών γιατί είναι η ώρα της ομοψυχίας», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή.
Στις 18:15 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, και στις 19:30 τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. 
Η συνάντηση με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, είναι προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, στις 09:30.

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της Άγκυρας, όμως, τηρώντας ψύχραιμη στάση. 
Το τουρκικό Oruc Reis βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας και στην περιοχή δεν παρουσιάζεται καμία κινητικότητα. Δεν έχει λάβει ακόμη εντολή για απόπλευση από την περιοχή. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην περιοχή δεν υπάρχουν καθόλου πλοία, ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι, 7-8 μποφόρ. 

Διπλωματικός «μαραθώνιος»

Η ελληνική πλευρά κάνει έναν διπλωματικό «μαραθώνιο» από την ημέρα που η Άγκυρα εξέδωσε την προκλητική Navtex της. 
Χθες, ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, επί τάπητος τέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που «αποτελεί πρόκληση για όλο τον Ορθόδοξο κόσμο». 
Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενημερώνοντάς την για τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αλέξανδρος Μεταξάκης / Έπαθε 2 θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca – Στις 10 Οκτωβρίου εκδικάζεται η αγωγή

  09.05.24  08:57 Αυγή Newsroom Κανείς από την εταιρεία ή το ελληνικό δημόσιο δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του – Δύο αναβολές έχει πάρει η δίκ...